Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Δελτία Τύπου » Προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγινα πραγματοποίησαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Μαρκοπούλου

Προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγινα πραγματοποίησαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Μαρκοπούλου

08.11.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

Ενόψει της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, τα ΚΑΠΗ του Δήμου Μαρκοπούλου, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγινα.

Τα 50 μέλη που συμμετείχαν στη μονοήμερη εκδρομή, στο πανέμορφο νησί, συνόδεψε ο ίδιος ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Όταν μου δίνεται η ευκαιρία, με ιδιαίτερη χαρά συνοδεύω τους «βετεράνους» συμπολίτες μας, στις εκδρομές και δράσεις τους. Η αλληλεπίδραση μαζί τους, όχι μόνο μας φέρνει πιο κοντά, αφού μοιράζονται μαζί μου τις έγνοιες και τις χαρές τους, αλλά στο τέλος νιώθω πάντα σοφότερος, από τις ιστορίες ζωής και την πολύτιμη εμπειρία τους»!

Το πρωί της Δευτέρας, οι εκδρομείς από το Μαρκόπουλο διέσχισαν τον Αργοσαρωνικό και έφτασαν στο μεγαλύτερο νησί του, στην όμορφη Αίγινα, όπου επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου για προσκύνημα. Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη της Αίγινας – με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτήρια του 19ου αιώνα – για φαγητό, καφέ και ψώνια και νωρίς το ίδιο βράδυ, επέστρεψαν στο Μαρκόπουλο.

Η Αίγινα είναι νησί με μακραίωνη ιστορία και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αρκετές φάσεις της ελληνικής ιστορίας, αφού αποτέλεσε εκτός των άλλων και την έδρα της πρώτης κυβέρνησης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους (1828). Αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, όχι μόνο λόγω της μικρής της απόστασης από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά παράλληλα, επειδή είναι ιδιαίτερα γραφική, με καθαρές θάλασσες, φημισμένα μοναστήρια, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, γοητευτική πρωτεύουσα και όμορφα χωριά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK