Επιλέξτε Page

Follow us on Instagram

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Ένα διήμερο γεμάτο σκάκι, εκπλήξεις και χαμόγελα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη

Ένα διήμερο γεμάτο σκάκι, εκπλήξεις και χαμόγελα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη

30.05.2022 | Ανακοινώσεις Φορέων, Αρχική, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός


Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο διήμερο φιλικό OPEN RAPID Τουρνουά Σκακιού Δήμου Μαρκοπούλου “Σκάκι για όλους”, σε συνδιοργάνωση Δήμου Μαρκοπούλου και Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο Μαρκόπουλο (Κεντρική Πλατεία, 28/5) και στο Πόρτο Ράφτη (Λιμάνι, 29/5), με συμμετοχή δεκάδων μικρών και μεγάλων σκακιστών ενώ η προσέλευση, τόσο παικτών όσο φίλων και επισκεπτών, και στις δύο ημέρες ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας!

Το τουρνουά ήταν φιλικό, χωρίς βαθμολόγηση (ELO), και ανοικτό προς σκακιστές κάθε ηλικίας, γι’ αυτό και συναντήσαμε παίκτες από έξι (6) έως 91 ετών! Ήταν ένα τουρνουά που σκοπός δεν ήταν η νίκη, αλλά η συμμετοχή, η προώθηση και διάδοση του δημοφιλέστερου παιχνιδιού στον κόσμο. Συμβολικά δόθηκαν βραβεία στους πρώτους τρεις κάθε κατηγορίας, όπως και ειδικά βραβεία για τον/ην νεότερο/η και γηραιότερο/η παίκτη/ρια κάθε ημέρας, αλλά και στην/ο καλύτερη/ο γυναίκα/κορίτσι. 

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΚΑΚΙ-ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ

Στο τουρνουά του Μαρκοπούλου, την παράσταση έκλεψε το πρωτοποριακό παιχνίδι επίδειξης Σκάκι-Ζίου Ζίτσου, με παίκτες και αθλητές των τμημάτων σκακιού και Ζίου-Ζίτσου του ΑΟΜ να αγωνίζονται πάνω σε μία εντυπωσιακή ανθρώπινη σκακιέρα, συνδυάζοντας την πνεματικότητα ενός αγώνα σκακιού με τις πολεμικές τέχνες και τις λαβές του Ζίου-Ζίτσου! Οι αθλητές του Ζίου Ζίτσου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Γιώργου Ζαντιώτη έδωσαν το δυναμικό “παρών” διδάσκοντας λαβές στους μικρούς μας σκακιστές που με τη σειρά τους και υπό τις οδηγίες της δασκάλας τους, Ειρήνης Καραθανάση, τους δίδαξαν σκακιστικές κινήσεις!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΛΙΟΣΗ

Το 1ο μεγάλο τουρνουά στον Δήμο Μαρκοπούλου, δεν θα μπορούσε να μην είναι αφιερωμένο σε ένα άνθρωπο που διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στην ίδρυση του σκακιστικού συλλόγου και στην ανάπτυξη του αθλήματος στον Δήμο μας, όσο κανείς άλλος και που δυστυχώς την περσινή χρονιά έφυγε από τη ζωή: στον Θανάση Λιόση. Στο τουρνουά του Πόρτο Ράφτη παρευρέθηκε ο γιός του εκλιπόντος, Παναγιώτης Λιόσης, και παρέλαβε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του Θανάση όλα αυτά τα χρόνια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις οικογένειες των μικρών και μεγάλων μας αθλητών που μας στήριξαν όλη τη χρονιά στην προσπάθεια ανάπτυξης του σκακιού στον Δήμο μας μέσω του ΑΟΜ Chess Club και που συμμετείχαν βεβαίως στο διήμερο τουρνουά μαζί με αρκετούς φίλους του αθλήματος.

Ευχαριστούμε το κατάστημα EKAVI (ekavishop.gr) και τον κο Μανόπουλο, ο οποίος μαθαίνοντας για την διεξαγωγή του τουρνουά έσπευσε να προσφέρει ένα σκακιστικό σετ προς έναν τυχερό συμμετέχοντα!

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ εκφράζουμε προς τον κο Αναστάσιο Γκεμίση, ετών 91, που μας τίμησε με την παρουσία του στο τουρνουά του Μαρκοπούλου, συμμετέχοντας ενεργά ως παίκτης και παραδίδοντάς μας μαθήματα θέλησης, κουράγιου και βεβαίως σκακιστικής τακτικής!

Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Μαρκοπούλου και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, Μένη Βαμποράκη, που εμπνεύστηκε και πρόθυμα αγκάλιασε και στήριξε την διοργάνωση, συμμετέχοντας και ως παίκτρια. Θερμές ευχαριστίες και στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Βαγγέλη Δημητρίου, για την παραχώρηση του χώρου γύρω από το άγαλμα του αφανούς ναύτη, όπως επίσης και στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιάννη Αϊδινιώτη που στήριξε το τουρνουά και συμμετείχε ως παίκτης! Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, Κώστα Αλλαγιάννη, που στήριξε την προσπάθειά μας και παρευρέθηκε στο λιμάνι, παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα στον γιο του Θανάση Λιόση, Παναγιώτη.

Η διοργάνωση αυτού του τουρνουά απέδειξε περίτρανα πως όταν φορείς και θεσμοί συνεργάζονται και όταν οι αθλητικοί Σύλλογοι της περιοχής μας στηρίζονται από την επίσημη Πολιτεία, το αποτέλεσμα είναι μαγικό και πάντα προς όφελος των δημοτών μας και ιδιαιτέρως των μικρών μας φίλων που αποτελούν το μέλλον του τόπου. Εκ μέρους της διοίκησης του Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου και όλων των τμημάτων μας (Βόλεϊ, Γυμναστικής, Ζίου-Ζίτσου, Σκάκιού) δεσμευόμαστε να είμαστε αρωγοί σε κάθε παρόμοια δράση προάγοντας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

πρωτότυπη δημοσίευση
φωτογραφίες Τουρνουά

Για το Γραφείο Τύπου ΑΟ Μαρκοπούλου

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30-31/3 FINAL 4

12-13-14-19-20-21/4 Έκθεση – Παζάρι χειροποίητου κοσμήματος

28/3-3/3 ΓΚΟΤΖΙΛΑ

28/3-3/3 KUNG FU PANDA 4