Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων θερινής περιόδου 2022

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων θερινής περιόδου 2022

04.05.2022 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ & ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
Δ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ 1,
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Τ.Κ.:19003
Γραφείο Aντιδημάρχου Καθαριότητας,
κου Ιωάννη Αϊδινιώτη
Τηλ.: 22990 20151, 22990-20117
Fax:  22990 24003
Email: [email protected]
 

Μαρκόπουλο, 12-4-2022

Aρ. Πρωτ.: 6126


Αγαπητοί συνδημότες,

Ήδη διανύουμε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας COVID-19 και η λήψη μέτρων είναι αναγκαία, καθώς το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο μας μεγεθύνεται κυρίως λόγω της αύξησης του πληθυσμού αυτή την εποχή.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκομιδή του αυξημένου όγκου των αποβλήτων που απορρίπτονται ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προκειμένου το φετινό καλοκαίρι να κυλήσει ομαλά σε ό,τι αφορά την καθαριότητα & την πυροπροστασία του δήμου μας, απαιτείται η συνεργασία όλων μας, με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος αποκομιδής.

Οι κύριες οδηγίες που οφείλουμε να τηρήσουμε είναι οι εξής:

  • Εναποθέτουμε τα οικιακά μας απορρίμματα σε δεμένες σακούλες, τις απογευματινές ή βραδινές ώρες και πάντα στο πλησιέστερο άδειο πράσινο κάδο, ο οποίος προορίζεται αυστηρά για τα οικιακά απορρίμματα.
  • Για την απομάκρυνση πράσινων – κλαδεμάτων ή ογκωδών απορριμμάτων κατά την αντιπυρική περίοδο (1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου)- λόγω μεγάλου κινδύνου πυρκαγιών θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας για ενημέρωση πριν από οποιαδήποτε εργασία.    

Α) Μέχρι ένα κυβικό (5-6 σακούλες πρασίνου, ένα έπιπλο, στρώμα ή ψυγείο κ.α.) ο Δήμος παραλαμβάνει από το χώρο σας, κατόπιν της απαραίτητης τηλεφωνικής επικοινωνίας (ΔΩΡΕΑΝ).

Β) Για πράσινα – κλαδέματα ή ογκώδη απορρίμματα άνω του ενός κυβικού παρακαλείσθε να έρχεστε σε επικοινωνία με το Δήμο Μαρκοπούλου για την παραγγελία μεταλλικού κάδου (σκάφη) χωρητικότητας 10 κυβικών ο οποίος θα τοποθετηθεί στον εκάστοτε χώρο σας για τη συλλογή των απορριμμάτων. (ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΧΡΕΩΣΗ).

Γ) Μεταφορά με δικό σας μεταφορικό μέσο σε μέρος αυστηρά που θα σας υποδείξει ο Δήμος κατόπιν απαραίτητης επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Τα πράσινα και τα ογκώδη δεν τοποθετούνται ποτέ μαζί διότι καταλήγουν σε διαφορετικούς αποδέκτες.

Ο Δήμος ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΕΙ μπάζα και οικοδομικά υλικά, καθώς δεν υπάρχει σύμβαση με αποδέκτη. Για τη περισυλλογή τους θα πρέπει να απευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η συνδρομή όλων μας θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση και καταλυτικό παράγοντα για την καθαριότητα και την πυροπροστασία του δήμου μας και αυτό το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Μαρκοπούλου επισείει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Επιφυλασσόμαστε για την τροποποίηση των παραπάνω οδηγιών, με σκοπό την βελτίωσή τους, σε περίπτωση που αυτό επιτραπεί από τις συνθήκες, που θα προκύψουν εντός των θερινών μηνών στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,
Περιβάλλοντος & Ηλεκτροφωτισμού, 

Ιωάννης Αϊδινιώτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ