Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

EUROPE

ΚΕΠ

Αρχική » Αρχική » Ανακοίνωση σχετικά με την κατασκευή του νέου Λυκείου στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη

Ανακοίνωση σχετικά με την κατασκευή του νέου Λυκείου στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη

18.02.2022 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Παιδεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
Δ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ 1,
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Τ.Κ.:19003
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 22990-20121
Fax: 22990-24009
E-mail: [email protected]
 

Μαρκόπουλο, 18/2/2022


Ανακοίνωση σχετικά
με την κατασκευή του νέου Λυκείου στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες ερωτήσεων και προβληματισμών με αφορμή φημολογία που έχει κυκλοφορήσει από υποψήφιους συμβούλους αντιπολιτευτικής παράταξης, σχετικά με την κατασκευή του νέου Λυκείου στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη και τους περιμετρικούς δρόμους αυτού. Σκόπιμα και με βάση τα  προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, προσπαθούν να παραπλανήσουν και να παραπληροφορήσουν τους συμπολίτες μας και τους γονείς που αγωνιούν μετά από περισσότερα από 20 χρόνια να δουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε ένα νέο σύγχρονο σχολείο. Ως Διοίκηση, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

1. Όσον αφορά στην ανέγερση του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, αναθέτουσα αρχή και αποκλειστικά υπεύθυνη για την επίβλεψη και κατασκευή του είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ) η οποία έχει υπογράψει σύμβαση με την κοινοπραξία Latern Constructions SA – Ρόμβος AEETE.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ουδεμία δυνατότητα παρέμβασης έχει. Παρ’ όλα αυτά από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της Διοίκησής μας, παρακολουθούμε στενά το έργο, έχοντας εβδομαδιαίες τηλεφωνικές ή δια ζώσης συναντήσεις με στελέχη των Κτιριακών Υποδομών, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια παρέμβασης που μας δίνει η μη αρμοδιότητά μας στο συγκεκριμένο έργο. Οι ποινικές ρήτρες που αναφέρονται στην σύμβαση μεταξύ των δύο εμπλεκομένων φορέων, είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας των Κτιριακών Υποδομών.

2. Η παράδοση της σχολικής μονάδας θα γίνει από τον ανάδοχο στις Κτιριακές Υποδομές, οι οποίες θα βεβαιώσουν την περαίωση του έργου και θα παραδώσουν το έργο στον Δήμο, με την μορφή προσωρινής παραλαβής, η οποία θα γίνει οριστική αφού παρέλθει διάστημα 15 μηνών. Με την βεβαίωση περαίωσης, θα συσταθεί επιτροπή μηχανικών – εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές- οι οποίοι θα βεβαιώσουν την καλή κατασκευή του έργου και θα παρακολουθούν τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια των 15 μηνών, μέχρι την οριστική παραλαβή. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης στην σχολική μονάδα, μέχρι την οριστική παραλαβή της, ώστε τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν, να διορθωθούν από τον ανάδοχο.

3. Η ημερομηνία παράδοσης προσδιορίζεται από τις Κτιριακές Υποδομές σε συνεννόηση με τον εργολάβο και ο Δήμος πάλι ουδεμία δυνατότητα παρέμβασης έχει, πέρα της πίεσης μέσω συναντήσεων και επιστολών, όπως φαίνεται στα επισυναπτόμενα έγγραφα, τα οποία συνοδεύουν τις πολλαπλές δια ζώσης συναντήσεις μας και τις δεκάδες τηλεφωνικές επαφές, με τους ανθρώπους της Κτ.Υπ. Σε κάθε επικοινωνία μας με τις Κτιριακές Υποδομές, μας δίδεται και μία νέα ημερομηνία με τελευταία αυτή της 11ης Απριλίου 2022.

4. Είναι απολύτως ψευδές, ότι το έργο δεν παραδίδεται επειδή δεν έχουν κατασκευαστεί οι περιμετρικοί δρόμοι, καθώς μόνο για την έναρξη της κατασκευής είναι προαπαιτούμενη η διάνοιξη των περιμετρικών δρόμων, το οποίο είναι και το μόνο που έκανε η προηγούμενη διοίκηση, χωρίς να προχωρήσει σε καμία περαιτέρω μελέτη, αλλά και σε καμία οικονομική πρόβλεψη, τόσο για την συγκοινωνιακή μελέτη, όσο και τη μελέτη και κατασκευή της ασφαλτόστρωσης. Όσον αφορά στην αποκατάσταση των περιμετρικών οδών, υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία απέτρεπαν την ασφαλτόστρωσή τους και αφορούσαν τόσο στο κομμάτι της αποχέτευσης, όσο και στο κομμάτι της αρχαιολογίας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν -σύντομα- οι εργασίες.

5. Η Δημοτική αρχή, όλη αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε άριστη συνεργασία και επικοινωνία με την Διεύθυνση του σχολείου, η οποία είναι ο επίσημος φορέας τον οποίο ενημερώνει και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Επιπρόσθετα, έχουν γίνει συναντήσεις, τόσο με τον Σύλλογο Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, ο οποίος έχει παρευρεθεί και σε συναντήσεις με τις Κτιριακές Υποδομές, όσο και με την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας, αλλά και με αντιπροσώπους του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, σχετικά με το κομμάτι της ασφαλτόστρωσης και γενικά για το νέο σχολείο.

6. Είναι λυπηρό να βλέπουμε να χρησιμοποιείται ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά στα παιδιά μας, για τη δημιουργία εντυπώσεων, από ανθρώπους που ουδεμία γνώση έχουν, αλλά και που ουδέποτε έχουν ενδιαφερθεί να αποκτήσουν. Ο τομέας της Παιδείας στον Δήμο Μαρκοπούλου, αποτελεί προτεραιότητα από την πρώτη ημέρα της ανάληψης της Διοίκησής μας και το έχουν αποδείξει τα έργα που έχουν γίνει σε δυόμιση χρόνια και ξεπερνούν τα συνολικά έργα, που έχουν πράξει οι προηγούμενες διοικήσεις, τα τελευταία 15 χρόνια. Σε αυτά περιλαμβάνεται η συνολική αναμόρφωση όλων των σχολικών μονάδων και η εξασφάλιση ενός ολοκαίνουργιου δημοτικού σχολείου στο Μαρκόπουλο!

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιοι «πονηροί» πολιτευτές του facebook, θα θελήσουν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους, τους προτρέπουμε αντί να το πράξουν εκ του ασφαλούς και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να το κάνουν επίσημα, επώνυμα και να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να λάβουν υπεύθυνα τις απαντήσεις τους.

Τα παιδιά μας όμως, να τα αφήσουν ήσυχα και μακριά από τις πολιτικές και προσωπικές τους σκοπιμότητες.

Για ακόμη μία φορά, προτρέπουμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί. Οι πόρτες κάθε υπηρεσίας είναι ανοικτές στον κάθε ενδιαφερόμενο και η ενημέρωση μπορεί να γίνεται υπεύθυνα, μακριά από την παραπληροφόρηση του διαδικτύου και των επιτήδειων.


Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης

Επιστολή-προς-ΚΤ.ΥΠ.-Α.Ε.
Επισυναπτόμενο-σχετικό
Επιστολή-Αντιδημάρχου-Παιδείας 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ