Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αρχική » Αρχική » ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 25 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 25 Νοεμβρίου 2021

25.11.2021 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Κοινωνική Υπηρεσία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Ημερομηνία: 25/11/2021
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
& ΚΟΙΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Χ. ΜΕΘΕΝΙΤΗ
ΤΗΛ. : 22990-20174, 20175,176
FAX: 22990-20187
Email: koinoniki.ypiresia@markopoulo.gr
Πληροφορίες: κ. Σταύρου Β.

«Ντρεπόμουν, φοβόμουν και είχα ενοχές για δέκα χρόνια που με κακοποιούσε ο άνδρας μου. Πλέον θέλω να μιλήσω και να μη φοβάμαι να δείχνω το πρόσωπό μου»

«Τον προστάτευα πάρα πολύ. Ένιωθα ότι οι άλλοι δεν μπορούσαν να τον κατανοήσουν. Θεωρούσα ότι μπορούσα να αντέξω και ότι μου άξιζε όλο αυτό»

«Το ότι υπερασπίστηκα τον εαυτό μου, άλλαξε το ποια ήμουν σε κάθε επίπεδο. Δεν είναι καθόλου εύκολο να απομακρυνθείς από μια τέτοια σχέση επειδή σε κυριεύει η αμφιβολία»

«Τώρα μπορώ να σταθώ στα πόδια μου και να εκφράσω τις φιλοδοξίες μου επειδή κάποτε κάποιος προσπάθησε να μου αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα»

Στις μέρες μας, η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο πολύπλευρο και με διάφορες διαστάσεις. Βία, δεν χαρακτηρίζεται μόνο η πρόκληση σωματικής βλάβης αλλά και η σεξουαλική ή λεκτική επίθεση, ο οικονομικός αποκλεισμός και το αίσθημα εγκλωβισμού και αδυναμίας.

Πολλές φορές η κακοποίηση ξεκινάει  σταδιακά με φαινομενικά «αθώες ιδιοτροπίες» του συντρόφου προς τη σύντροφο, οι οποίες όμως ενέχουν ελεγκτικά κίνητρα και αφορούν κυρίως κριτική  ως προς τον τρόπο ένδυσης της γυναίκας, τις παρέες της και την επαγγελματική της πορεία. Η κριτική αυτή είναι συνήθως αρνητική και καταλήγει στην απομόνωση της συντρόφου από τον κοινωνικό της περίγυρο, αίσθημα αδυναμίας και πλήρη εξάρτηση της από τον σύντροφό της. Στη συνέχεια, η κακοποίηση μπορεί να πάρει πιο σοβαρή μορφή και να οδηγήσει σε σωματική βλάβη ή ακόμα και στο θάνατο της γυναίκας.

Τα βασικά συναισθήματα που αναφέρουν τα θύματα κακοποίησης είναι η ντροπή, ο φόβος και το αίσθημα αναξιότητας και ενοχής. Συγκεκριμένα, πολλές φορές τείνουν να αισθάνονται ότι η βία τους αξίζει καθώς οι ίδιες είναι υπαίτιές  για τη συμπεριφορά του συντρόφου τους.

Σήμερα λοιπόν και με αφορμή την 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά τον γυναικών λέμε ΟΧΙ! Ήρθε λοιπόν η ώρα να φωνάξουμε δυνατά και να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια σε κάθε μορφής βία και κακοποίησης που μπορεί να δεχτεί μια γυναίκα. Ήρθε η ώρα να σταθούμε δίπλα στα θύματα και να τους θυμίσουμε ότι στην σύγχρονη κοινωνία μας, δεν χωράει πια ο φόβος και η ντροπή.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας η οποία φροντίζει για τη συμβουλευτική υποστήριξη και παροχή κατευθυντήριων οδηγιών σε όποια γυναίκα το έχει ανάγκη. Πάντα στα πλαίσια της διακριτικότητας και της εχεμύθειας είμαστε εδώ να σας ακούσουμε και να σας υποστηρίξουμε. Ακόμη και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας, όπως και στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 (Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλλων).

Τέλος, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών καταγγέλλοντας ανάλογα περιστατικά και επικοινωνώντας άμεσα με το Αστυνομικό Τμήμα σε περίπτωση που γίνουν μάρτυρες κακοποίησης!

Είναι πολύ συνηθισμένο για τις γυναίκες, να πιστεύουν ότι η διαρκής κακοποίηση και η σκληρότητα είναι κάτι φυσιολογικό και επιβεβλημένο, όπως και η συγχώρεση ή άφεση αμαρτιών στον θύτη που ακολουθεί, σημαίνει πως είναι ένα σημάδι δέσμευσης και αγάπης.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ όταν αγαπάμε, δεν προκαλούμε συνειδητά πόνο, δεν χειραγωγούμε, δεν προκαλούμε φόβο! 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,
Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας

Μένη Βαμποράκη

 

[ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΣΤΙΣ 29-9-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9 ώρες 9:00-13:00, ΛΟΓΩ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΟΔΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ» 

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη  29/9/2022 και μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. -13:00μ.μ.  στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης πόλεως Μαρκοπούλου»  θα πραγματοποιηθεί διακοπή παροχή ύδατος σε όλη την πόλη του Μαρκοπούλου  και προκειμένου να γίνουν οι κάθετες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο των κάθετων  συμβαλλόντων οδών Μιχαιρίνας και Κ.Δ. Αλλαγιάννη.

Διαβάστε Περισσότερα
Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2022

Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2022

Οι δηλώσεις συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο τηλ. 22990 – 20141 (κα Νεφέλη Συρίγου) και ηλεκτρονικά στο [email protected], το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.

Διαβάστε Περισσότερα