Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Προληπτική απολύμανση σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου.

Προληπτική απολύμανση σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου.

04.03.2020 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                                                                          Μαρκόπουλο, 4/3/2020

 

 

Προληπτική απολύμανση σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας κατανοώντας απόλυτα την αγωνία συμπολιτών μας για τον νέο ιό και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην υγεία των παιδιών μας, σας ενημερώνει ότι κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών της Αντιδημάρχου Παιδείας, Μένης Βαμποράκη, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7-8/3/2020) θα διενεργηθούν προληπτικές απολυμάνσεις σε όλες τις Σχολικές Δομές του Δήμου μας.

Παράλληλα, σας γνωρίζουμε ότι όλα τα Σχολεία έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα απολυμαντικά είδη, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από το Υπουργείο Υγείας, ενώ έχει αποσταλεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τις σχολικές μονάδες, ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξης από τη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Προς αποφυγή παρανοήσεων, διευκρινίζεται ότι η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της προστασίας έναντι του «κορονοϊού» λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας κατόπιν εισήγησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δήμων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόληψη είναι ασπίδα για την δημόσια υγεία, οφείλουμε όλοι να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να συνεργαζόμαστε με γνώμονα τη διασφάλισή της.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του Δήμου είναι έτοιμες να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί για την προστασία των πολιτών, με βάση τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid19

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά (3ο διαδικτυακό σεμινάριο)

Κάλεσμα συμμετοχών στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Στιγμιότυπα, Πόρτο Ράφτη»

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ