Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΟΙΑΣ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

Αρχική » Αρχική » Παρουσίαση Επιστημονικού Βιβλίου με τίτλο «Η Ανάδυση της Ανθρωποκεντρικής Κοινότητας» και ομιλίες – συζήτηση με θέμα τη βιώσιμη ενδογενή ανάπτυξη

Παρουσίαση Επιστημονικού Βιβλίου με τίτλο «Η Ανάδυση της Ανθρωποκεντρικής Κοινότητας» και ομιλίες – συζήτηση με θέμα τη βιώσιμη ενδογενή ανάπτυξη

16.05.2024 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Μέριμνας για την 3η Ηλικία
τηλ.: 22990 202150/49808
email: [email protected]
 

Μαρκόπουλο, 16 Μαΐου 2024


Παρουσίαση Επιστημονικού Βιβλίου με τίτλο «Η Ανάδυση της Ανθρωποκεντρικής Κοινότητας» και ομιλίες – συζήτηση με θέμα τη βιώσιμη ενδογενή ανάπτυξη

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Ανάδυση της Ανθρωποκεντρικής Κοινότητας: Κεντρικός στόχος των δεικτών βιώσιμης κοινωνικο – οικονομικής ανάπτυξης (SDGs)» από τις εκδόσεις «Σταμούλη», το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στις 11.00 το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, Πλ. Δημοσθένους – Σωτηρίου 1, Μαρκόπουλο. 

«Η αυξημένη τάση αστικοποίησης των τελευταίων δεκαετιών και η αυξημένη ζήτηση δημιούργησε την άμεση ανάγκη ανάπτυξης υποδομών, με κίνδυνο την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, προκαλώντας ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές καταστροφές και υποβαθμίζοντας το «τοπικό προϊόν», τουριστικό και αγροτικό».

Με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης, ο Ο.Η.Ε. ενέκρινε το 2015 την Ατζέντα 2030, όπου διατυπώνονται για πρώτη φορά οι «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» (SDGs).

Συγκεκριμένα, το βιβλίο αποτελεί μια συλλογική έκδοση, με παραδείγματα εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση στις περιφερειακές κοινότητες. Περαιτέρω παρουσιάζονται μελέτες περίπτωσης από διεθνή και εθνικά παραδείγματα και περιγράφονται μεταξύ άλλων, ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας, καθώς και η διαχείριση μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή κ.ά.

Οι νέες συνεργασίες και οι τεχνολογικές καινοτομίες, ενδέχεται να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προκλήσεων.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο επιμελητής της έκδοσης Τσομπάνογλου Γεώργιος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας και των Επαγγελμάτων, με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). 

Στο πλαίσιο της βιβλιοπαρουσίασης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με στόχο τη δημιουργία ενός διαλόγου για τον «τόπο μας», φέρνοντας σε επαφή τη «θεωρία» της επιστήμης με την τοπική πραγματικότητα. Στις ομιλίες καθώς και στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι εξής: 

Λύτρας Ανδρέας, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Μητρόπουλος Σαράντης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, την Ασφάλεια και τη Διαχείριση Υπηρεσιών. 

Μεθενίτη Ευδοκία, Υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Κωνσταντίνος Δράκος, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού (Μ.Δ. στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων). 

Σημαντικό γεγονός για την παρουσίαση του βιβλίου στον Δήμο Μαρκοπούλου, αποτελεί η συμπερίληψη στην έκδοση, της μελέτης με τίτλο «Μαρκόπουλο Μεσογαίας. ΜΑΡΚΟ – «Η εθιμογενής κοινή ωφέλεια» στην Αττική και το εκκρεμές της βιώσιμης ανάπτυξης», μία προσέγγιση των παραγόντων της ενδογενούς ανάπτυξης, εστιάζοντας σε ένα παράδειγμα του παρελθόντος, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό στο Μαρκόπουλο Αττικής «ΜΑΡΚΟ», συγγραφικό πόνημα της Ε. Μεθενίτη, σε συνεργασία με τον επιμελητή του βιβλίου Γ. Τσομπάνογλου.

Την εκδήλωση συντονίζει ο υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαρκοπούλου Δημήτρης Αρβανιτάκης. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,
Εμπορικών Δραστηριοτήτων
και Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία

Κολιαβασίλης Δημήτρης

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

30/5 AEF 2024

ΤΡΙΑΘΛΟ

1/6 Βιβλιοπαρουσίαση Το Περπάτημα της Άτης

2-6-2024 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

16-6 ΜΥΕΛΟΣ ΟΣΤΩΝ

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ