Αρχική » Αρχική » Ανακοίνωση – Καταγγελία

 

Ανακοίνωση-Καταγγελία

 

Την Τρίτη 18 Ιουνίου έγινε η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την χωροθέτηση και χρήση περιπτέρων των πολιτικών κομμάτων για τις βουλευτικές εκλογές στον Δήμο Μαρκοπούλου.

Καταγγέλουμε την στάση της δημοτικής αρχής

  • πρώτον γιατί προσκάλεσε την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να παραβρεθεί και
  • δεύτερον γιατί παραχώρησε δύο σημεία στον δήμο μας στην υπόδικη οργάνωση για να στήσουν προεκλογικά περίπτερα.

Καταγγέλουμε και την ανοχή στα παραπάνω του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, με το πρόσχημα ότι η φασιστική οργάνωση είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και δεν έχει απαγορευτεί εκ του νόμου η δράση του. Ο εκπρόσωπος μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είχε αντίρρηση να παραχωρηθεί χώρος αλλά πρότεινε ο ίδιος που να βάλει περίπτερο η Χρυσή Αυγή! Φούμαρα λοιπόν τα καλέσματα περί μετώπου ενάντια στην ακροδεξιά!

Όσο για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που επικαλείται ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά λόγω της θεσμικής θέσης που κατέχει, τον καλούμε να πάρει παράδειγμα από άλλες δημοτικές αρχές που στο παρελθόν αλλά και τώρα δεν θα παραχωρήσουν κανέναν χώρο στους φασίστες-ναζιστές.

Καλούμε κάθε άνθρωπο που νιώθει προοδευτικός και δημοκράτης να καταδικάσει και να απομονώσει τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στον δήμο μας και όσους τους διευκολύνουν στο να χύσουν το φασιστικό, ρατσιστικό δηλητήριο τους στον λαό της περιοχής. Είναι εχθροί του εργατικού κινήματος και του λαού και το έχουν αποδείξει πολλές φορές με επιθέσεις τους σε εργαζόμενους, αγωνιστές του λαϊκού κινήματος  και φτωχούς μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Στις εκλογές της 7ης Ιούλη καλούμε τα λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που στην ουσία μάχεται τον φασισμό-ναζισμό και το σύστημα που τον γεννάει, τον ίδιο τον καπιταλισμό. Στις εκλογές που έρχονται ο λαός μας να πετάξει εκτός βουλής το ναζιστικό φασιστικό μόρφωμα και τους εκπροσώπους του. Να καταδικάσει με την ψήφο του και κυβέρνηση και ΝΔ που με την στάση τους τροφοδοτούν τον φασισμό. Η κυβέρνηση για παράδειγμα έχει μεγάλη ευθύνη για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Από την άλλη όμως όταν δικάζονται αγωνιστές του λαού οι αποφάσεις βγαίνουν σχεδόν αμέσως όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα με την καταδίκη τριών συνδικαλιστών αγροτών για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2017…

 

ΚΟΒ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η υδροδότηση των περιοχών:

Μπαθίστα
Αυλάκι – Πρασσιές
Νάτσο
Κορώνη

Διαβάστε Περισσότερα
Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Επιχορήγηση Δήμου Μαρκοπούλου για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής

Επιχορηγείται με το ποσό των 509.714 € ο Δήμος Μαρκοπούλου, για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με την υπ’ αριθμ. 28693/13-4-2021 απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου, με αρ. Πρωτ. 79640/20-11-2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

17/4 Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

10/2 ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ