Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

EUROPE

ΚΕΠ

Αρχική » Ενημέρωση » Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των Κατοικιών και του δικτύου ύδρευσης, κατά την διάρκεια Παγετού!

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των Κατοικιών και του δικτύου ύδρευσης, κατά την διάρκεια Παγετού!

02.01.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                     Μαρκόπουλο, 2/1/2019

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των Κατοικιών και του δικτύου ύδρευσης, κατά την διάρκεια Παγετού!

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Δεδομένης της επερχόμενης Κακοκαιρίας, που θα συνοδευτεί, τις επόμενες ημέρες και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες από παγετό, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε χρήσιμες οδηγίες, που εξέδωσε  και η ΕΥΔΑΠ, για την προστασία της Οικίας σας και της Παροχής Ύδρευσης.

 • Παρατηρήστε προσεκτικά, πού βρίσκονται, η κεντρική και οι περιφερειακές βάνες απομόνωσης (διακόπτες) του ακινήτου σας. Βεβαιωθείτε επίσης, ποιος ακριβώς είναι ο δικός σας υδρομετρητής επί του πεζοδρομίου! Ελέγξτε και βεβαιωθείτε, ότι όλοι οι διακόπτες του υδροδοτικού κυκλώματος ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα, επιφανειακό σύστημα σωληνώσεων αυτόματου ποτίσματος, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να φροντίσετε, ώστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
 • Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το Δίκτυο του Ηλιακού Θερμοσίφωνα, εάν πρόκειται να λείψετε, για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του ακινήτου σας, ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Σε περίπτωση που έχετε Ηλιακό Θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά την διάρκεια του παγετού (ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες), να κλείσετε την παροχή νερού προς το θερμοσίφωνα και να αδειάσετε το νερό από το σύστημα!
 • Θυμηθείτε, να μην κάνετε αλόγιστη χρήση νερού για την απομάκρυνση χιονιού ή πάγου. Επίσης προσπαθήστε, να περιορίσετε τις καθημερινές δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (όπως πλυντήρια ρούχων κτλ.)
 • Φροντίστε να ενημερωθείτε, εάν έχει τοποθετηθεί Αντιψυκτικό από την κατασκευάστρια εταιρία ή από τον ειδικό που τοποθέτησε τον Ηλιακό σας Θερμοσίφωνα (περίπτωση κλειστού κυκλώματος). Αν όχι, φροντίστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και τοποθετήστε το.
 • Βεβαιωθείτε, ότι δεν υπάρχουν μικρές διαρροές στις Βρύσες ή στα Καζανάκια των μπάνιων. Αν υπάρχουν, φροντίστε να τις επιδιορθώσετε άμεσα.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια, για να μπορούν να λειτουργούν ομαλά.

Εάν παρόλα αυτά, παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Κλείστε αμέσως, τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του ακινήτου και κατόπιν ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν διαπιστώσετε ότι συνεχίζει να «γράφει», αυτό σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή (σπασμένος σωλήνας) στο δίκτυό σας. Κλείστε αμέσως τον διακόπτη της Κεντρικής Παροχής και καλέστε έναν Υδραυλικό. Ζητήστε απόδειξη ή βεβαίωση υδραυλικού για την επισκευή της διαρροής.
 • Εάν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα, που είναι κοντά στον Διακόπτη, έτσι ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.
 • Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο, οι ηλεκτρικές σας εγκαταστάσεις και απομονώστε τις.

Θυμηθείτε…

Για οποιαδήποτε βλάβη, στο Δίκτυο Υδροδότησης, μπορείτε να καλέσετε την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 22990-71357 & 22990-75049.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΝΠΔΔ ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ 8-8-2022

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2022-2023

Διαβάστε Περισσότερα

12/8 ONIRAMA

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ