Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», έγινε «Γάμος, Χορός και Γλέντι» που συνδύασε δύο (2) σπουδαίες όψεις της παράδοσης σε μια τρίωρη Εκδήλωση!

Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», έγινε «Γάμος, Χορός και Γλέντι» που συνδύασε δύο (2) σπουδαίες όψεις της παράδοσης σε μια τρίωρη Εκδήλωση!

03.12.2018 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 3/12/2018

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», έγινε «Γάμος, Χορός και Γλέντι» που συνδύασε δύο (2) σπουδαίες όψεις της παράδοσης σε μια τρίωρη Εκδήλωση!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Το απόγευμα της  Κυριακής, 2 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος «Δήλιος Απόλλων» παρουσίασε με την υποστήριξη του Δήμου Μαρκοπούλου, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», μια μοναδική, τρίωρη παράσταση Παράδοσης!

Μέσα από το Θέατρο Σκιών, το ξεχωριστό αυτό είδος τέχνης που συνδυάζει την ευστροφία και το χιούμορ με τα ελληνικά ήθη και έθιμα, στήθηκε ο Γάμος, που αναπαρέστησε με περίσσεια δεξιοτεχνία, ο θίασος «Σκιές και Γέλια» του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου!

Στους χορούς και το γλέντι, επί σκηνής συνέπραξαν, μαζί με τον οικοδεσπότη, «Δήλιο Απόλλωνα», ακόμη πέντε (5) Σύλλογοι: ο Χορευτικός Όμιλος Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», ο Σύλλογος Κρητών Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας «Μνήμες Παράδοσης», η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης και η Ομάδα χορού «ξέσυρτος», μεταλαμπαδεύοντας στους παρευρισκόμενους, το κέφι, τους χορούς, την χαρά και την μοναδικότητα του Γάμου, ως έκφραση της Παράδοσης, ανά την Ελλάδα.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, συγχαίρει τον Σύλλογο «Δήλιος Απόλλων» για την όμορφη και πρωτότυπη σύλληψη και υλοποίηση της Παράστασης! Επίσης, συγχαίρει τα μέλη του Θιάσου Σκιών, καθώς και όλες και όλους τους χορευτές, που με μεράκι ανέδειξαν τον Ελληνικό Πολιτισμό. Τέλος, συγχαίρει όσες και όσους συνδύασαν την ψυχαγωγία, με την Κοινωνική Προσφορά, ενισχύοντας με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, το Κοινωνικό Έργο του Δήμου Μαρκοπούλου!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ