Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ, 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΙΖ’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ».

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ, 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΙΖ’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ».

03.10.2018 | Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 4/10/2018

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ, 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 ΤΗΣ ΙΖ’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,

ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ».

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ένα Συνέδριο που θα αποτυπώσει το δικό του στίγμα στην τοπική ιστορία, ξεκίνησε τις εργασίες του, χθες, Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», Μαρκοπούλου. Πρόκειται για την 17η Επιστημονική Συνάντηση, που συνδιοργανώνουν φέτος από κοινού, η Εταιρεία Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Στα εγκαίνια και την επίσημη έναρξη, παραβρέθηκε πλήθος επιστημόνων, αλλά και φιλομαθών συμπολιτών μας.

Την εναρκτήρια ομιλία, έκανε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών, κος Νίκος Παπαγιαννάκος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «ζωντανό» Συνέδριο με πολυσχιδές περιεχόμενο και χαρακτήρα.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κος Γιάννης Πολίτης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κος Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού, αλλά και στην σημαντική φυσιογνωμία, του πρόσφατα αποθανόντος λαογράφου και μελετητή συμπολίτη μας, Σταμάτη Μεθενίτη.

Επίσης, χαιρέτησε ο Βουλευτής, κος Πάνος Σκουρολιάκος και μετά, ο πατέρας Σταμάτης Νικολάκης, κήρυξε την έναρξη των Εργασιών!

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Θεολόγος, κος Νικόλαος Λαδάς, ο οποίος παρουσίασε μια σύντομη εισήγηση για την εμβληματική προσωπικότητα του Παπα-Γιάννη Ηλία, στου οποίου την μνήμη, αφιερώνεται το τρέχον Συνέδριο.

Η εναρκτήρια Συνεδρία με τίτλο «Η σημασία του Γήινου Αναγλύφου στην Ανάπτυξη της Κατοίκησης στον Μυρρινούντα», με Προεδρείο, την Δρ. Αρχαιολόγο, Διευθύντρια ΕΦΑΝΑΤ, κα Ελένη Ανδρίκου, και την Δρ. Αρχαιολόγο, Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, κα Όλγα Κακαβογιάννη και με ομιλήτρια την Αρχαιολόγο, κα Μαίρη Γκικάκη, αποτέλεσε ένα πρώτο δείγμα των σημαντικών ευρημάτων, πορισμάτων και γνώσεων, αλλά και της επιστημονικής αρτιότητας, με την οποία περιβάλλονται οι Ανακοινώσεις και Συνεδρίες της Επιστημονικής Συνάντησης.

Το κλείσιμο της πρώτης ημέρας εργασιών, συνοδεύτηκε από μικρή δεξίωση, που παρέθεσε στο Αρχονταρίκι του, ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου.

Οι εντατικές Εργασίες του Συνεδρίου, συνεχίζονται μέχρι και την κορύφωσή τους, με τα Συμπεράσματα, την Κυριακή το απόγευμα, 7 Οκτωβρίου 2018.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ανανεωμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» παρουσιάζει σε Α΄ προβολή τη σπονδυλωτή ταινία «Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και για 2η εβδομάδα, τη συγκλονιστική πραγματική ιστορία «Ο ΟΙΚΟΣ GUCCI» και την απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων «ΕΝΚΑΝΤΟ: ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΓΙΚΟΣ»

Το ανανεωμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» παρουσιάζει σε Α΄ προβολή τη σπονδυλωτή ταινία «Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και για 2η εβδομάδα, τη συγκλονιστική πραγματική ιστορία «Ο ΟΙΚΟΣ GUCCI» και την απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων «ΕΝΚΑΝΤΟ: ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΓΙΚΟΣ»

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

3/12 Δωρεάν προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος μνήμης στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

2-8/12 Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

2-8/12 Ο ΟΙΚΟΣ GUCCI

4-5/12 ΕΝΚΑΝΤΟ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΚΕΠ