Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Εορταστική εκδήλωση για τα 80 Χρόνια του Συλλόγου Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, με έκθεση – αφιέρωμα στον παγκοσμίου φήμης διαπρεπή μουσικό και συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα

Εορταστική εκδήλωση για τα 80 Χρόνια του Συλλόγου Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, με έκθεση – αφιέρωμα στον παγκοσμίου φήμης διαπρεπή μουσικό και συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα

02.05.2018 | Ενημέρωση

 

 

 

Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για τον ιστορικό Σύλλογο της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, καθώς γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του, 80 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας και συνεχούς εξέλιξης και δημιουργίας, με αγάπη για τη μουσική, την οποία θεωρεί ως βασικό πυλώνα του πολιτισμού.

Στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, η Μ.Φ.Μ. διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Μαρκοπούλου, την Κ.Δ.Ε.Μ. και το ίδρυμα Χουρμουζίου – Παπαιωάννου, μια έκθεση – αφιέρωμα στον παγκοσμίου φήμης διαπρεπή μουσικό και συνθέτη, Νίκο Σκαλκώτα. Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα του κ. Κώστα Χασιώτη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαπιστώνεται πως ο συνθέτης συνδεόταν με τη Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου, έχοντας μεταγράψει το πλέον σημαντικό του έργο, των 9 χορών για ορχήστρα πνευστών και δίνοντάς το στη Φιλαρμονική κατά τη δεκαετία του ’40, ώστε να εκτελεστεί από τη μπάντα της, γεγονός που επισφραγίζει την ιστορικότητα του Συλλόγου της.

Η έκθεση που θα λάβει χώρα, από τις 5 έως 17 Μαϊου 2018, στο Πολιτιστικό  Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, σκοπό έχει μέσα από το υλικό του ιδρύματος Χουρμουζίου -Παπαιωάννου να αναδείξει τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη, αλλά παράλληλα, να προβάλλει σημαντικούς σταθμούς του Συλλόγου της Μ.Φ.Μ. με αφορμή την 80η επέτειο από την ίδρυσή του. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση πρωτότυπων παρτιτούρων του συνθέτη, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και συναυλία της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου.

 

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Ευαγγελίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid19

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά (3ο διαδικτυακό σεμινάριο)

Κάλεσμα συμμετοχών στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Στιγμιότυπα, Πόρτο Ράφτη»

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ