Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΟΙΑΣ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

Αρχική » Ενημέρωση » Υλοποίηση εγκεκριμένου προγράμματος Εράσμους από το 1ο Δημοτικό Μαρκόπουλου με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες

Υλοποίηση εγκεκριμένου προγράμματος Εράσμους από το 1ο Δημοτικό Μαρκόπουλου με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες

30.04.2024 | Ανακοινώσεις Φορέων, Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Παιδεία

Την περίοδο από τις 13 έως τις  20 Απριλίου 2024, η ομάδα του Erasmus+ του  1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκόπουλου, είχε τη μεγάλη χαρά να επισκεφθεί το δίγλωσσο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο  Vadorrey les Allées  στη Σαραγόσα της Ισπανίας. Η εμπειρία αυτή άνοιξε νέους ορίζοντες για το σχολείο στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης καθώς για πρώτη φορά οι μαθητές/τριες φιλοξενήθηκαν από τις Ισπανικές οικογένειες του εταίρου σχολείου και παρακολούθησαν μαθήματα στο Ισπανικό Δημοτικό Σχολείο με συνομηλίκους τους και από την Ιταλία.Την αποστολή συνόδευσαν οι εκπρόσωποι, κυρία Βαζαλούκα Βίκυ, συντονίστρια της παιδαγωγικής ομάδας του Erasmus + και εκπαιδευτικός γαλλικών στο σχολείο και οι δάσκαλοι, κυρία Καραπέτσα Ζωή και κύριος Τζίντζιος Δημήτρης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας και να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, καλές διδακτικές πρακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις με τους Ισπανούς και Ιταλούς συναδέλφους τους.

Οι Έλληνες μαθητές/τριες για μια εβδομάδα αποτέλεσαν μέρος της μαθητικής κοινότητας του Ισπανικού σχολείου και  είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους Ισπανούς μαθητές αλλά με τους Ιταλούς συνομηλίκους τους, εταίρους στο πρόγραμμα Εράσμους. Δημιούργησαν στενούς φιλικούς δεσμούς, αντάλλαξαν πολιτιστικά, πολιτισμικά στοιχεία, ήρθαν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες,  είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις ξένες γλώσσες (αγγλικά και γαλλικά). Πήραν μέρος σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες, ήρθαν σε επαφή με Ολυμπιακά αθλήματα, έπαιξαν μεσαιωνικά παιχνίδια. Η εβδομάδα αυτή αποτελεί σταθμό στη ζωή τους, η θετική εμπειρία αναδεικνύει τη σημασία των διεθνών ανταλλαγών και της συνεργασίας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές έγιναν  συμμέτοχοι στη γενιά των προγραμμάτων Erasmus+, απέκτησαν κοινή ευρωπαϊκή κουλτούρα ξεπερνώντας τα εθνικά στερεότυπα.

 

Φωτογραφικό υλικό για τις δράσεις που εκπονήθηκαν, μπορείτε να δείτε και στο blog του σχολείου
https://blogs.sch.gr/1dimmarko/2024/04/10/fotografiko-yliko-apo-tin-ispania/

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

20/5 ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

25/5 Παρουσίαση Επιστημονικού Βιβλίου με τίτλο «Η Ανάδυση της Ανθρωποκεντρικής Κοινότητας»

2-6-2024 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

16-6 ΜΥΕΛΟΣ ΟΣΤΩΝ

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ