Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Άκρως παραγωγική συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας με υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας

Άκρως παραγωγική συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας με υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας

05.02.2024 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση


Σε κλίμα συνεργασίας και με διάθεση να εφαρμοστούν άμεσα πρακτικές λύσεις για τη βελτίωση της Αστυνόμευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη με υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, στο γραφείο του Δημάρχου.

Συγκεκριμένα, σε αυτήν συμμετείχαν: ο Εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο βοηθός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο Τμηματάρχης ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, εκπρόσωπος της ΟΠΚΕ – ΔΡΑΣΗ, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου.

Η συνάντηση προέκυψε ως απόρροια της υπ’ αρ. πρωτ. 816/2024 επιστολής του Δημάρχου Μαρκοπούλου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής η οποία είχε σταλεί λίγες ημέρες προηγουμένως και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης ανταποκρίθηκε άμεσα.

Μέσω της επιστολής γινόταν εκτενής αναφορά στην παρατηρούμενη αύξηση της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και ζητούνταν η άμεση  στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας ώστε να επιλυθεί σε μόνιμη βάση το ζήτημα της ελλιπούς αστυνόμευσης. Ακόμη, ο Δήμος αιτούταν τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προσωπική ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της ιδιωτικής τους περιουσίας.

Η Ελληνική Αστυνομία, άμεσα προέβη στη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων και αποφασίστηκε η άμεση εφαρμογή πρακτικών λύσεων για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία και βρίσκεται σε  έξαρση τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ειδικότερα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεσμεύθηκε για την αύξηση της στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος αλλά και την διενέργεια περισσότερων ελέγχων με παράλληλη πύκνωση των περιπολιών στους δρόμους και τις γειτονιές του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου ευχαρίστησε τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν στάθηκαν μόνο στην πρόθεση βοηθείας αλλά εξήραν τη σημασία του προβλήματος της εγκληματικότητας  τοποθετώντας το σε κορυφαίες θέσεις στην ατζέντα προτεραιοτήτων και προχωρώντας στις ιδιαίτερα σημαντικές αυτές ενέργειες που έρχονται να ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας από την μαινόμενη ανασφάλεια και το φόβο της εγκληματικότητας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK