Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Συνάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μαρκοπούλου με τον Πρόεδρο του «Ελληνικού Κτηματολογίου»

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μαρκοπούλου με τον Πρόεδρο του «Ελληνικού Κτηματολογίου»

22.11.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Πολεοδομικές Αναρτήσεις - Κτηματολόγιο


Συνέχεια δόθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, στο «μπαράζ» συναντήσεων της διοίκησης του Δήμου Μαρκοπούλου, προκειμένου να εξευρεθεί άμεση και οριστική λύση για το μείζον ζήτημα των ιδιοκτησιών συμπολιτών μας.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υ.ΔΟΜ. Δημήτριος Κολιαβασίλης, μαζί με την Αρχιτέκτονα Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας Ελένη Πετούρη και τη δικηγόρο Μαρκοπούλου Μαργαρίτα Χασιώτη, συναντήθηκαν με τον νέο Πρόεδρο του «Ελληνικού Κτηματολογίου» Στυλιανό Σακαρέτσιο και τα αρμόδια στελέχη του Κτηματολογίου, σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι πάγιο αίτημα του Δήμου Μαρκοπούλου είναι η ολοκλήρωση της εξωδικαστικής διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, επί γεωτεμαχίων φερόμενων ως υπαγόμενων στο λειτουργούν Κτηματολόγιο, που αφορά στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας. Τα γεωτεμάχια αυτά αλληλοεπικαλύπτονται με ιδιοκτησίες, που αναρτήθηκαν προσωρινά το έτος 2016, στο Κτηματολόγιο που αφορά στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Η διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών καθίσταται κατεπείγουσα, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου 2023, λήγει η προθεσμία άσκησης οποιουδήποτε ένδικου βοηθήματος επί εμπράγματων δικαιωμάτων, που αφορούν συνολική έκταση 920 στρεμμάτων και περισσότερους από 450 ιδιοκτήτες.

Ο Πρόεδρος του «Ελληνικού Κτηματολογίου» δεσμεύθηκε, ότι στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού για το 2023, που θα συγκληθεί στις 21 Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα και θα εξαχθεί σχετική απόφαση επίλυσης, υπέρ των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK