Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Συνάντηση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

08.11.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

Σε γόνιμο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, η συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Υ.ΔΟΜ. Δημήτρη Κολιαβασίλη.

Ο Δήμου Μαρκοπούλου έχει κηρυχθεί ως πλημμυροπαθής, σύμφωνα με το ΦΕΚ 5813/4-10-2023, ύστερα από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel», στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, οι οποίες είχαν χαρακτήρα φυσικής καταστροφής.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και λόγω της επιτακτικότητας της προετοιμασίας και πρόληψης ενόψει του χειμώνα, στη συνάντηση στο Γραφείο του Υφυπουργού, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, ενημέρωσε τον κ. Τριαντόπουλο για την υπάρχουσα κατάσταση στην πόλη, μετά τη φυσική καταστροφή. Ζήτησε δε την συνδρομή του για την έγκριση κρατικής αρωγής, που θα εξασφαλίσει τη χορήγηση των απαραίτητων εκείνων κονδυλίων στο Δήμο, ιδιαίτερα για την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά και γενικότερα των υποδομών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για κατ΄ ιδίαν συνάντηση. Οι «πληγές» που άφησε η κακοκαιρία «Daniel» τόσο στην πόλη μας, όσο και σε περιουσίες των συμπολιτών μας, δεν αφήνουν κανένα χρονικό περιθώριο για καθυστερήσεις, ένα μήνα πριν την έλευση του χειμώνα.

Ευελπιστούμε, ότι η μακρόχρονη θητεία του Υφυπουργού, σε θέσεις υψηλότατου επιπέδου και ευθύνης, που αφορούν τη διαχείριση σύνθετων κρίσεων, σε συνδυασμό με την άριστη εξειδίκευση και εμπειρία του σε οικονομικά θέματα, αλλά κυρίως η θετική διάθεση και προσοχή που επέδειξε για τα επείγοντα θέματα που του θέσαμε, θα εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή βοήθεια του Υπουργείου, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και τη «θωράκιση» του Δήμου μας, απέναντι σε νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η συνάντηση στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνεχιζόμενου ενεργού κύκλου πρωτοβουλιών και επαφών του Δημάρχου Μαρκοπούλου, προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι ανάγκες του Δήμου και να δοθούν οριστικές λύσεις σε όποια προβλήματα προσκρούουν σε δαιδαλώδη γραφειοκρατία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK