Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Έκθεση Φωτογραφίας της «Χ.Ε.Ν. Παιανίας», με θέμα «Έμφυλη βία: Επιτέλους stop!» στο Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μαρκοπούλου

Έκθεση Φωτογραφίας της «Χ.Ε.Ν. Παιανίας», με θέμα «Έμφυλη βία: Επιτέλους stop!» στο Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μαρκοπούλου

08.11.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Σωματείο ΧΕΝ Παιανίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της της Βίας κατά των Γυναικών, σας προσκαλούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Έμφυλη βία: Eπιτέλους stop!», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Οι φωτογραφίες έλαβαν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που προκήρυξε η ΧΕΝ Παιανίας το 2022, με τον ίδιο τίτλο, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνικής συνείδησης, ώστε να αντιμετωπισθεί αυτό το άκρως σημαντικό και επίκαιρο θέμα της Έμφυλης Βίας, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Η ΧΕΝ είναι Παγκόσμια, Γυναικεία, Μη Κυβερνητική, Εθελοντική οργάνωση, που εργάζεται για την ανάπτυξη της Γυναίκας, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτική τοποθέτηση και κάθε άλλη διάκριση, προωθεί την ισότητα των φύλων, προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα εκείνα των γυναικών και κοριτσιών και συμβάλλει με προγράμματα και υπηρεσίες στη δημιουργία μιας κοινωνίας με συνοχή κι ευημερία.

Η βία που υφίστανται οι γυναίκες και τα κορίτσια, εξαιτίας του φύλου τους, είναι καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο που περιλαμβάνει κάθε πράξη που στρέφεται κατά της ζωής, της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας, καθώς και της αξιοπρέπειάς τους, με ολέθριες συνέπειες για  τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικογένεια και την κοινωνία.

Η Έκθεση, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Ε.Ν. Παιανίας, θα διαρκέσει από την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, έως την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου  2023 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, καθημερινές, 11.00 – 18.00.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK