Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Δέσμευση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για λύση στο θέμα του Κτηματολογίου, μετά από τη νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου

Δέσμευση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για λύση στο θέμα του Κτηματολογίου, μετά από τη νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου

30.10.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Πολεοδομικές Αναρτήσεις - Κτηματολόγιο

Από τα αριστερά στα δεξιά, Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υ.ΔΟΜ. Μαρκοπούλου Δημήτριος Κολιαβασίλης

Σε λιγότερο από ένα μήνα από την προηγούμενη συνάντηση με τον Υπουργό, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υ.ΔΟΜ. Δημήτριο Κολιαβασίλη, είχαν νέα συνάντηση την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυτή τη φορά με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Αφού υπενθύμισαν στον Υφυπουργό, το επείγον ζήτημα της ολοκλήρωσης της εξωδικαστικής διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, επί γεωτεμαχίων φερόμενων ως υπαγόμενων στο λειτουργούν Κτηματολόγιο, που αφορά στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας, κατάφεραν να λάβουν τη δέσμευσή του για λύση του θέματος.

Υπενθυμίζεται, ότι τα γεωτεμάχια αυτά, αλληλεπικαλύπτονται με ιδιοκτησίες που αναρτήθηκαν προσωρινά το έτος 2016 στο Κτηματολόγιο, που αφορά στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Η διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών καθίσταται κατεπείγουσα καθώς  στις 31 Δεκεμβρίου 2023, λήγει η προθεσμία άσκησης οποιουδήποτε ένδικου βοηθήματος επί εμπράγματων δικαιωμάτων, που αφορούν συνολική έκταση 920 στρεμμάτων και περισσότερους από 450 ιδιοκτήτες.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Δημήτριο Παπαστεργίου και τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τόσο για την ευαισθησία που επέδειξαν για ένα χρόνιο θέμα, που επηρεάζει τις ιδιοκτησίες εκατοντάδων συμπολιτών μας, όσο και τα ταχύτατα «αντανακλαστικά» που επιδεικνύουν για την επίλυσή του.

Η παραπάνω συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνεχιζόμενου ενεργού κύκλου πρωτοβουλιών και επαφών του Δημάρχου Μαρκοπούλου, προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι ανάγκες του Δήμου και να δοθούν οριστικές λύσεις σε όποια προβλήματα προσκρούουν σε δαιδαλώδη γραφειοκρατία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK