Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Χαιρετισμός Δημάρχου Μαρκοπούλου για την υβριδική διαβούλευση παρουσίασης και ενημέρωσης για τις Περιοχές Natura 2000

Χαιρετισμός Δημάρχου Μαρκοπούλου για την υβριδική διαβούλευση παρουσίασης και ενημέρωσης για τις Περιοχές Natura 2000

11.10.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Περιβάλλον

Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζω στην υβριδική διαβούλευση παρουσίασης και ενημέρωσης για το έργο «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ), Σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000».

Η ημερίδα αυτή αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων μερών, αναφορικά με τα αποτελέσματα της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και Σχεδίου Διαχείρισης για τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000, στην Περιφέρεια Αττικής.

Στον Δήμος Μαρκοπούλου, έχουμε την τύχη και την τεράστια ευθύνη, να έχουμε τον ιστορικό τόπο της Βραυρώνας, περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με την Υπουργική Απόφαση Φ/31/17670/1328/9.8.1975.

Θεωρείται ως μία εξ’ ολοκλήρου προστατευόμενη φυσική περιοχή, με υγροτοπικά συστήματα, το – ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος – ρέμα του Αγίου Γεωργίου, τις κατάσπαρτες αρχαιολογικές θέσεις, όπως το ιερό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος και τα λείψανα παλαιοχριστιανικών και μεταβυζαντινών εκκλησιών, καθώς και πύργων.

Η περιοχή Βραυρώνα – Παράκτια θαλάσσια ζώνη (GR3000004) ανήκει στον εθνικό κατάλογο του Δικτύου Natura 2000 και είναι ένας πολύ σημαντικός υδροβιότοπος.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης μας. Πιστεύουμε, ότι η προστασία της βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και υγιούς κοινωνίας.

Ως Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχουμε με πολύ ενδιαφέρον στην ημερίδα και σε όποια αντίστοιχη διαβούλευση, ενημερωτική εκδήλωση ή δράση, προκειμένου να διατηρήσουμε το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής της Βραυρώνας.

Η αυριανή παρουσίαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των περιοχών Natura 2000 στην Αττική. Οι προτάσεις των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών 7α , που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση των οικοσυστημάτων στις περιοχές αυτές, ώστε να κατατεθούν απόψεις και ιδέες, για την ανάπτυξη αποτελεσματικότερων σχεδίων διαχείρισης για την προστασία τους.

Από το Δήμο Μαρκοπούλου, την ημερίδα θα παρακολουθήσουν: η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Βασιλική Χασιώτη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αικατερίνη Σκοπελίτη, η Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Τμήματος Έργων και Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Πετούρη και η κα Δήμητρα Λεωνιδοπούλου από το Τμήμα Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ENVIROPLAN Α.Ε., την Ομάδα Έργου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την οργάνωση της ημερίδας αυτής. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Πρέπει να κατανοήσουμε, ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια κοινή προσπάθεια. Για αυτό το λόγο, καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και να καταθέσουν τις απόψεις και τα σχόλιά τους, επί των σχετικών προτάσεων της Μελέτης.

Η συμμετοχή σας είναι σημαντική για την επιτυχία του έργου αυτού και για την προστασία του περιβάλλοντος στην Αττική.

Σας ευχαριστώ!

Ο Δήμαρχος
Μαρκοπούλου Μεσογαίας 

Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK