Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Άμεση προοπτική σύνδεσης Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη με τον Προαστιακό Κορωπίου, μέσω αστικής συγκοινωνίας

Άμεση προοπτική σύνδεσης Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη με τον Προαστιακό Κορωπίου, μέσω αστικής συγκοινωνίας

22.09.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση


Άμεση η προοπτική σύνδεσης Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη με τον Προαστιακό Κορωπίου, μέσω αστικής συγκοινωνίας, μετά την ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ Α.Ε.) Γεώργιο Σπηλιόπουλο, με θέμα τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του Δήμου Μαρκοπούλου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υ.ΔΟΜ. Δημήτριο Κολιαβασίλη και τον πολιτικό μηχανικό Μπρίτσα Χρήστο, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν λεπτομερώς στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, την υπάρχουσα κατάσταση των συγκοινωνιακών υποδομών στο Δήμο.

Η συνεχιζόμενη πληθυσμιακή αύξηση 8,4% των μονίμων κατοίκων, που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τη δεκαετία 2011-2021, έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για άμεση σύνδεση του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη, μέσω τακτικής αστικής συγκοινωνίας, με το σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Κορωπί, που αποτελεί πάγιο αίτημα δεκαετιών!

Ως αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης παρουσίασης του ζητήματος από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, του εξαιρετικά θετικού κλίματος συνεργασίας και της εποικοδομητικής συζήτησης των δύο μερών της συνάντησης, ο Δήμος Μαρκοπούλου κατόρθωσε να εξασφαλίσει εγγράφως, την πρόθεση του ΟΑΣΑ να εξυπηρετήσει το Δήμο με αστικά λεωφορεία.

Ειδικότερα, με το υπ’ αρ. πρωτ. 377 ΠΡ-ΔΣ/19.9.2023 έγγραφο προς το Δήμο Μαρκοπούλου, ο ΟΑΣΑ αναλαμβάνει την υποχρέωση να διερευνήσει τεχνικά τη δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στην περιοχή, σύμφωνα με την υπάρχουσα επιβατική ζήτηση και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Η δέσμευση που απέσπασε η Δημοτική Αρχή, έρχεται ως επιστέγασμα πολλών και κοπιωδών ενεργειών, με κατεύθυνση την άμεση και οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος των συγκοινωνιακών συνδέσεων στο Δήμο μας και την εξυπηρέτηση χιλιάδων δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK