Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

20.09.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Κοινωνική Υπηρεσία, Παιδεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                          Μαρκόπουλο, 20/9/2023
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                           Αρ. Πρωτ.:   17367
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΥΓΕΙΑΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Πληροφορίες: κ.  Β. Σταύρου
Τηλ: 22990- 20015

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αγαπητοί δημότες και συνδημότισσες,

Συνεπείς στην υποχρέωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αναγνώρισης της μακροχρόνια δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βαρύνει πλήθος οικογενειών της πόλης μας, ανακοινώνουμε, κατόπιν πρωτοβουλίας της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μελπομένης Βαμποράκη και σε συνεργασία με τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου κο Σπυρίδωνα Μαστροδήμο,  την πιλοτική λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές της Γ’ Λυκείου, για το σχολικό έτος 2023 -24.

Η δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, δεν αποτελεί ούτε προσπάθεια υποκατάστασης της δημόσιας θεσμικής εκπαίδευσης ούτε ανταγωνιστική συνιστώσα της επιθυμίας αναζήτησης ιδιωτικά αμειβόμενης εκπαίδευσης.

Σκοπός του κοινωνικού μας φροντιστηρίου, είναι μια έστω μικρή, αλλά πολύ ειλικρινής συμβολή της δημοτικής αρχής σε επίπεδο ενίσχυσης της προσπάθειας εισαγωγής μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου στην Γ’θμια εκπαίδευση είτε και αποφοίτων Λυκείου του Δήμου Μαρκοπούλου, που επιθυμούν να επαναλάβουν την δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Ο χώρος λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου θα είναι η σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, που στεγάζεται επί της οδού Γεωρ. Παπαβασιλείου 37 με ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή 29/09/2023 και ώρα 16:00 με το μάθημα της Οικονομίας.

Ο αρχικός μας προγραμματισμός αφορά σε διάρκεια 2-3 ωρών κάθε εβδομάδα μέχρι την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων.  Η διδασκαλία θα αφορά αποκλειστικά στα  πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των τριών ομάδων προσανατολισμού (Θεωρητική, Θετική, Οικονομίας & Πληροφορικής).

Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε σε εκπαιδευτικούς της πόλης μας, κάλεσμα – παράκληση αλληλεγγύης και υποστήριξης αυτής της πρωτοβουλίας σε εθελοντική βάση χωρίς αμοιβή.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές – υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, μπορούν να εγγράφονται στο κοινωνικό φροντιστήριο μέσω του γραφείου της κοινωνικής υπηρεσίας (τηλ. 22990-20174 & 22990-20176)

α) με μια απλή βεβαίωση φοίτησης στην Γ’ λυκείου από το σχολείο τους, είτε β) με μια απλή βεβαίωση αποφοίτησης εφόσον η εγγραφή αφορά σε ήδη αποφοίτους που επιθυμούν να επαναλάβουν προσπάθεια επιτυχίας στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή επίσης μέσω του γραφείου της κοινωνικής υπηρεσίας (τηλ. 22990-20174 & 22990-20176) με την επίδειξη του αντίστοιχου πτυχίου ειδικότητας.

Υπεύθυνος λειτουργίας και συντονιστής του εκπαιδευτικού έργου του κοινωνικού φροντιστηρίου ορίζεται ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου κ. Μαστροδήμος Σπυρίδων (ΠΕ80 Οικονομολόγος – ΠΕ88.02 Γεωπόνος – MSc Statistics)

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΥΓΕΙΑΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK