Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Ετοιμάζονται οι Νέοι μας να δώσουν με δυναμισμό τη μάχη και σε αυτές τις Εκλογές!

Ετοιμάζονται οι Νέοι μας να δώσουν με δυναμισμό τη μάχη και σε αυτές τις Εκλογές!

19.09.2023 | Αρχική, Αυτοδιοικητικές Εκλογές 10/2023, Δημοτικές Παρατάξεις, Ενημέρωση

«Για να βγούμε κάποτε στη θάλασσα, στη Στεριά ετοιμαζόμαστε»
(Η ιστορία της Άγνωστης Νήσου, Ζοζέ Σαραμάγκου)
Ετοιμάζονται οι Νέοι μας να δώσουν με δυναμισμό τη μάχη και σε αυτές τις Εκλογές!
Οι νέοι ψηφοφόροι που έδωσαν ήδη με επιτυχία τη μάχη των εθνικών εκλογών φέτος, ενισχύοντας το ΚΚΕ !

Η γενιά των Τεμπών άφησε ήδη σεμνή παρακαταθήκη με το πρωτοποριακό -για τα δεδομένα του δήμου Μαρκοπούλου, Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ τον Απρίλη του 2023 !

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επεξεργαστεί θέσεις και προτάσεις μαζί με τους Νέους για
Νεολαία-Παιδεία-Αθλητισμό-Πολιτισμό

Αγωνιζόμαστε για:

Διασφάλιση των δημόσιων χώρων που προβλέπονται στις εντάξεις στο σχέδιο πόλης και αξιοποίησή τους για την ικανοποίηση αναγκών της πόλης (ελεύθεροι χώροι & πλατείες, παιδότοποι, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι).

Μετά την απώλεια του μοναδικού Γηπέδου ποδοσφαίρου στο Αυλάκι, ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη έμεινε χωρίς αθλητικό χώρο για το Ποδόσφαιρο. Απαιτούμε την κατασκευή νέου γηπέδου!

Άμεση δρομολόγηση και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Τα κοντέινερ (2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη και 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου) και τα ακατάλληλα ενοικιασμένα κτίρια (2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη) είχαν παρουσιαστεί ως προσωρινή λύση. Ενώ για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου έχει δρομολογηθεί η ανέγερση νέου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ –με την αποφασιστική συμβολή και της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Δήμος έχει υστερήσει να διεκδικήσει τα απαιτούμενα κονδύλια για ΟΛΑ τα ακατάλληλα κτίρια!

Επίλυση των προβλημάτων -ως προς τη στέγη, επάρκεια, υγιεινή και ασφάλεια των σχολικών μονάδων, για να έχουν τις απαραίτητες υποδομές για την εκπαιδευτική διαδικασία (εργαστήρια, χώροι άθλησης, αίθουσα πολλαπλών κτλ). Μετά την πρόσφατη ενημέρωση ότι τα σχολεία έχουν πια Πιστοποιητικά Πυρασφάλειας, εκκρεμεί ο αντισεισμικός έλεγχος! Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα στο 2ο ΓΕΛ Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη με την τοποθέτηση Πεζοφάναρου στη λεωφόρο, ώστε να εξασφαλιστεί επί τέλους η ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο !

Διεκδικούμε Δωρεάν τροφεία σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολικά γεύματα, επάρκεια ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες !

Διεκδικούμε την Ίδρυση Λαϊκού Φροντιστηρίου και δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών, σε συνεργασία του Δήμου με φροντιστήρια.

Δανειστικές Βιβλιοθήκες σε σχολεία και δημοτικούς χώρους σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Ίδρυση Σχολής Γονέων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων.

Διοργάνωση δωρεάν θερινών και χειμερινών μαζικών προγραμμάτων αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για μαθητές και ενηλίκους.

Δημιουργία Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν για την ανακύκλωση, την κυκλοφοριακή αγωγή και άλλες δεξιότητες, για τις τέχνες κ.α.

Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στις δομές παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού. Οι καθαρίστριες των σχολείων εργάζονται με μερική απασχόληση και δεν καλύπτουν ουσιαστικά τις ανάγκες. Ζητάμε να μονιμοποιηθούν όσες ήδη εργάζονται και να προσληφθούν με πλήρη απασχόληση όσες είναι αναγκαίες, σπάζοντας το φράγμα της μνημονιακής απαγόρευσης προσλήψεων !

Τα Σχολεία και οι ελεύθεροι χώροι θέλουμε να είναι κυψέλες πολιτισμού-αθλητισμού, χωρίς εκπτώσεις, υποχωρήσεις ή συμβιβασμούς με «μερεμέτια» και «προσωρινές λύσεις».

«Γέλα, κλαίγε κι όλο λέγε το παιδί: ζωή.
Τίποτ’ άλλο, Ζωή.
(Γ. Ρίτσος)»
Μαρκόπουλο Σεπτέμβρης 2023

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK