Αρχική » Ενημέρωση » «Γιορτή Σταφυλιού» στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου

«Γιορτή Σταφυλιού» στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου

12.09.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση


Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στη «Γιορτή Σταφυλιού» του Λαογραφικού Συλλόγου Μαρκοπούλου Μεσογαίας «ΡΟΔΑΚΑ», το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20.00, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου, όπου θα αναβιώσει το παραδοσιακό τρυγοπάτι.

Στα πλαίσια της Γιορτής, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των χορευτικών, που θα συμμετέχουν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, η οποία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου και θα περάσει μέσω των οδών Ερμού, Λεωφ. Αθηνών και Χασιώτη, με τελικό προορισμό τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου.

Στη μοναδική αυτή εκδήλωση, που έχει αναδειχθεί σε ετήσιο θεσμό, μαζί με τον «ΡΟΔΑΚΑ», συμμετέχουν με τα χορευτικά τους: o Πολιτιστικός Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Δήμου Παιανίας «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΕΥΣ», ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Αναβύσσου «ΧΛΟΑ» και ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ».

Συνοδεύουν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδι:

η Αρετή Κετιμέ (τραγούδι)

ο Κώστας Μήτσης (τραγούδι)

ο Βασίλης Μπακαγιάννης (κλαρίνο)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30/10-30/11 ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΚΤ

28/9 Έναρξη εγγραφών «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους»

Καλλιτεχνικά Τμήματα Πολιτισμού

Συνεχίζεται με σταθερά βήματα η πορεία της ομάδας των «Αλκοολικών Ανωνύμων» στο Μαρκόπουλο!

10-11 Πρόληψη – Τεχνητή Νοημοσύνη στις πρωκτολογικές παθήσεις

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ