Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: Θρίαμβος για τα Ελληνικά χρώματα σε ντρεσάζ και εμπόδια

Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: Θρίαμβος για τα Ελληνικά χρώματα σε ντρεσάζ και εμπόδια

12.09.2023 | Ανακοινώσεις Φορέων, Αρχική, Ενημέρωση

Μαρκόπουλο, 11 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Θρίαμβος για τα Ελληνικά χρώματα σε εμπόδια και ντρεσάζ !

Με θρίαμβο και επιβεβαίωση υπεροχής για τα Ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας. Στην Υπερπήδηση Εμποδίων η Ελλάδα κέρδισε τα 7 από τα 10 συνολικά χρυσά μετάλλια και στην Ιππική Δεξιοτεχνία τα 5 στα 6 χρυσά μετάλλια.

Στην Υπερπήδηση Εμποδίων, στην Κατηγορία Ενηλίκων τρεις Έλληνες αθλητές ανέβηκαν στα τρία σκαλιά του βάθρου. Χρυσός Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον Idefix del Laghetto με 0 βαθμούς ποινής και τις τρεις ημέρες και την καλύτερη κατάταξη την χθεσινή ημέρα. Δεύτερος Βαλκανιονίκης ήταν ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio με επίσης 0 βαθμούς τις τρεις ημέρες και τρίτος Βαλκανιονίκης ο Δημήτρης Νάτσης με τον Cresco με επίσης 0 βαθμούς.

Χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Ελλάδα και στο ομαδικό αγώνισμα της Κατηγορίας Ενηλίκων με τους αθλητές Καίτη Λασκαρίδη με την Hilada, Ηλία Μπαλιούση με τον Casper D’argouges, Δημήτρη Νάτση με τον Cresco και Κρίτων Ζαφειρόπουλο με τον Dicaprio. Στην 2η θέση ήταν η Τουρκία και στην 3η θέση η ομάδα της Ρουμανίας.

Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων η Ελλάδα κέρδισε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο Ατομικό Αγώνισμα. Ο Κωνσταντίνος Μπαλιούσης και ο Merlot van de Lichtekouter αναδείχθηκαν Βαλκανιονίκες με 4 βαθμούς στους τρεις γύρους και την καλύτερη κατάταξη χθες τελευταία ημέρα. Στη 2η και 3η θέση ήταν δύο Ρουμάνες αθλήτριες,  η Catalina Sfetea με τον Caldera και η Sofia Semenov με τον Quasar. Στο ομαδικό της Κατηγορίας η Ελληνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τους αθλητές της Κωνσταντίνο Μπαλιούση με τον Merlot van de Lichtekouter, Άρτεμις Πίτσικου με την Venice, Γιώργος Μειμαρίδης με τον Carpe Diem, Μαρία Άννα Γκουνέλα με τον For Conty. Χρυσή Βαλκανιονίκης ήταν η ομάδα της Τουρκίας και δεύτερη η ομάδα της Ρουμανίας.

Δύο χρυσά μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό κέρδισε η Ελλάδα στην κατηγορία των Αμαζόνων. Στο ατομικό αγώνισμα χρυσή Βαλκανιονίκης ήταν η Άννα Λεβή με τον Origi Vitseroel με τους λιγότερους βαθμούς ποινής 4 τις τρεις ημέρες. Δεύτερη ήταν η Τουρκάλα Azra Ozturk με τον El Gore Go με 8 βαθμούς και τρίτη η Ρουμάνα Ramona Bucur με τον Cupido G. Στο Ομαδικό οι τέσσερις Ελληνίδες Άννα Λεβή με τον Origi Vitseroel, Σάσα Χατζηπρίμου με τον Cendrasine, Αφροδίτη Γλυκή με τον Copyright και Μαριάνση Κυριακοπούλου με τον Veneur de st Hubert ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεύτερη ήταν η ομάδα της Ρουμανίας και τρίτη η ομάδα της Τουρκίας.

Το απόλυτο πέτυχε η Ελλάδα και στην κατηγορία Παίδων με δύο χρυσά μετάλλια σε ομαδικό και ατομικό αγώνισμα. Οι τέσσερις αθλητές μας στο ομαδικό Λουκάς Μπαλιούσης με τον Uidgi, Σεμέλη Λαίου με την Korfenia, Εμμέλεια Οικονομοπούλου με τον Goldstar και Βασιλική Μπαλιούση με τον Golden Girl πήραν το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη ήταν η ομάδα της Ρουμανίας και τρίτη η ομάδα της Βουλγαρίας. Στο Ατομικό αγώνισμα χρυσός Βαλκανιονίκης ήταν ο Λουκάς Μπαλιούσης με τον Uidji με 0 βαθμούς στους τρεις γύρους και την καλύτερη κατάταξη την τελευταία ημέρα. Χάλκινη Βαλκανιονίκης ήταν η Σεμέλη Λαίου με την Korfenia με επίσης 0 βαθμούς στους τρεις γύρους και στην 2η θέση ήταν ο Βούλγαρος Stoyko Manavski με τον Charodey.

Στην Κατηγορία Εφήβων η Ελληνική ομάδα κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα χάρη στους τέσσερις αθλητές μας, Μαρία Καβαλάρη με τον Sunny, Άννι Νομικού με τον Rushdie, Τζόρτζια Σκλαβενίτη με τον Magico και Σεμέλη Ποππ με τον Cash de la Hart. Πρώτη ήταν η ομάδα της Ρουμανίας και τρίτη η ομάδα της Βουλγαρίας.

Θρίαμβο είχαμε και στην Ιππική Δεξιοτεχνία και ιδιαίτερα στις δύο κατηγορίες Παίδων και Εφήβων. Στην Κατηγορία Εφήβων η Ελλάδα κέρδισε τόσο το ομαδικό αγώνισμα όσο και τα τρία μετάλλια στο ατομικό αγώνισμα. Χρυσή Βαλκανιονίκης ήταν η Χριστίνα Ρέτσου με την Elise με ποσοστό 70,9 στο αγώνισμα freestyle. Δεύτερη ήταν η Ιζαμπέλα Ατσαλάκη με την Desteny με ποσοστό 70,425% και τρίτη η Ιλένια Οικονόμου με τον King Black με ποσοστό 67,458%. Στο Ομαδικό αγώνισμα η Ελλάδα με τις Χριστίνα Ρέτσου με την Elise, Ιζαμπέλα Ατσαλάκη με την Desteny, η Ιλένια Οικονόμου με τον King Black και η Ελένη Μπαρμπάτη με τον Forever Dancing ήταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου με δεύτερη τη Βουλγαρία και τρίτη τη Ρουμανία.

Και στην Κατηγορία Παίδων οι Έλληνες αθλητές έκαναν το καλύτερο δυνατό. Στο Ομαδικό Αγώνισμα τα παιδιά μας Κορίνα Μειμάρη με τον Auke, Δανάη Γιαννοπούλου με τον White Man, Δανάη Παπαπολύζου με τον Guidany και Μαλβίνα Νικολαίδη με τον Biebossen Dandy Lion κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο. Στην 2η θέση ήταν η Βουλγαρία και τρίτη η ομάδα της Τουρκίας. Στο Ατομικό αγώνισμα χρυσή Βαλκανιονίκης ήταν η Αθηνά Μπικάκη με τον Zoie με ποσοστό 71,5%. Δεύτερη ήταν η Daria Cholakova από την Βουλγαρία με τον Lovelyn με ποσοστό 69,91 και Τρίτη η Veneta Savova με τον Henzo με ποσοστό 69,22%.

Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων χρυσή Βαλκανιονίκης ήταν η Μαρία Ελένη Τουρκομάνη με την Seine Tosca που είχε ποσοστό 63,37 στο αγώνισμα freestyle. Δεύτερη ήταν η Ρουμάνα Catalina Sfetea με την Fortuna με ποσοστό 56,16%.

Στην Κατηγορία Ενηλίκων ασημένια Βαλκανιονίκης ήταν η Χριστίνα Σαχίνογλου με τον Damor με ποσοστό 75,95% στο freestyle. Πρώτη Βαλκανιονίκης ήταν η Ρουμάνα Daria Maria Paliciuc με τον Everton με ποσοστό 72,37% και τρίτος ήταν ο Βούλγαρος Valentin Dzhavelkov με τον Dias με ποσοστό 69,04%.

Το επόμενο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, μετά από απόφαση του Βαλκανικού Συνεδρίου το Σάββατο, 9/9, θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και για τα δύο αθλήματα, υπερπήδηση εμποδίων και ιππική δεξιοτεχνια, 5-8 Σεπτεμβρίου 2024.

Από το Γραφείο Τύπου
της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK