Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας (κατηγορία 4) για σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας (κατηγορία 4) για σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

26.08.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Πολιτική Προστασία

Αγαπητές Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Σύμφωνα με το ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας (κατηγορία κινδύνου 4) μεταξύ άλλων και για την Περιφέρεια Αττικής.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-08-2023

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 683289/6-6-2023 (ΑΔΑ: Ψ1ΘΘ7Λ7-72Ψ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και Προέδρου του Σ.Ο.Π.Π Αθανάσιου Αυγερινού, τίθεται σε ισχύ η εφαρμογή του Μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση (όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/1979 (Α΄289)) της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2023, προς αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, μόνο τις ημέρες εκείνες που ο δείκτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 3 (υψηλή), κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού).

Για τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, η εφαρμογή του Μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, αφορά τις ακόλουθες οδούς και περιοχές, κατά τις περιόδους πρόβλεψης των κατηγοριών κινδύνου, που εμφανίζονται σε παρένθεση:

  1. Στο δρόμο στην θέση «Χαμολιά» του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, που διέρχεται από τις κατασκηνώσεις (Κατηγορία 4 & 5)
  2. Στην οδό Μυρρινούντος & Πόρτο – Ράφτη Κουβαρά, στα όρια του Δήμου Σαρωνικού, η απαγόρευση να επεκτείνεται για την οδό Μυρρινούντος και μέχρι το ύψος της οδού Στησαγόρα (αρχή Ιπποδρόμου) και για την οδό Κουβαρά, Πόρτο-Ράφτη μέχρι την εκτός σχεδίου περιοχή Πόρτο-Ράφτη, (θέση Πρόι-Στίρι) (Κατηγορία 4 & 5)
  3. Απόλλωνος, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, στη συμβολή με την ανώνυμη οδό που καταλήγει στη παραλία της Ερωτοσπηλιάς (Κατηγορία 4 & 5)
  4. Κορώνης, στην περιοχή του Αυλακίου και ειδικότερα στην συμβολή της με την ανώνυμη οδό που ενώνει κάθετα την οδό Αυλακίου με την οδό Κορώνης (Κατηγορία 4 & 5)
  5. Ο αδιέξοδος, παράλληλος της ακτογραμμής χωματόδρομος που ξεκινά βορειοανατολικά του χώρου στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου και Μουσείου Βραυρώνας στο Δήμο Μαρκοπούλου και συνεχίζει ανατολικά για περίπου ένα (1) χιλιόμετρο (Κατηγορία 4 & 5)
  6. Όλοι οι εσωτερικοί δασικοί δρόμοι της περιοχής του δάσους της Χαμολιάς (Κατηγορία 4 & 5)
  7. Η οδός Ανθίμου Γαζή (τέρμα), οικισμός Αμφιθέας προς Κουβαρά (Κατηγορία 4 & 5)

Η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και ενεργοποιείται άμεσα σε κάθε περίπτωση που εκδίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα για πρόβλεψη κινδύνου από πολύ υψηλή (κατηγορία 4) έως κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) σε εφαρμογή του άρθρου 2 παρ. 4α του Ν. 3013/2002 και από πρόβλεψη κινδύνου υψηλή (κατηγορία 3), σε εφαρμογή του άρθρου 129 παρ. 1 του Ν. 4926/2022 και κοινοποιείται στους δήμους με ευθύνη των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Αποκεντρωμένων Διευθύνσεων.

2023 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2023 (1).pdf

Επιπλέον, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια,

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ:
Α) Το κάπνισμα των κυψελών (πυροσβεστική διάταξη 9/2000-9Α/20086).
Β) Η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις (πυροσβεστική διάταξη 1/2018).

Οδηγίες Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

Δασικές Πυρκαγιές


Πρόληψη για Δασικές Πυρκαγιές – ΑμΕΑ

112 σποτ ΑμΕΑ – Εισερχόμενο σκέλος

112 σποτ ΑμΕΑ – Εξερχόμενο σκέλος

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται οι πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή τον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112.

Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Χρήστος Χουχουλής, τηλ. 22990 72354, κιν. 6973 383542

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Βαγγέλης Δημητρίου, κιν. 6936 524 927

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK