Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών–ΚΑΡΠΑ στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών–ΚΑΡΠΑ στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

18.07.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Κοινωνική Υπηρεσία

Μαρκόπουλο, 18/7/2023

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών–ΚΑΡΠΑ στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου  Μαρκοπούλου Μεσογαίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στις 16/7/2023  4ωρο εκπαιδευτικό  σεμινάριο Α’ Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Η διοργάνωση του σεμιναρίου ανήκει σε πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μένης Βαμποράκη η οποία σε δήλωση της τόνισε τη σημασία της αθρόας προσέλευσης του κοινού στη δράση, καθώς μέσω της εκπαίδευσης δύναται κάθε πολίτης να μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Η γνώση των Α’ βοηθειών αποτελεί πανάκεια για όλο τον πληθυσμό καθώς επιτυγχάνει τη σωστή  πρώτη και ακαριαία αντιμετώπιση περιστατικών που μπορούν να αποβούν ακόμη και μοιραία, για το λόγο αυτό, καλεί η Αντιδήμαρχος όλους και όλες να συμμετέχουν στα επόμενα σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρία Κουρή  οι οποίοι σημείωσαν ότι το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και την Κοινωνική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, συνεργάζονται με μοναδικό στόχο την Πρόληψη των Πολιτών.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ, έλαβαν ηλεκτρονικά τις σημειώσεις του σεμιναρίου και Βεβαίωση Παρακολούθησης για κάθε νόμιμη χρήση.

Μάλιστα, ήδη υπάρχει λίστα ατόμων που δηλώνουν ενεργή συμμετοχή σε ανάλογη εκπαίδευση στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK