Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Έτοιμα να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές τα Δημοτικά Κ.Δ.ΑΠ. Μαρκοπούλου

Έτοιμα να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές τα Δημοτικά Κ.Δ.ΑΠ. Μαρκοπούλου

14.06.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Κοινωνική Υπηρεσία, Παιδεία


Για πρώτη φορά, δύο Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) πρόκειται να λειτουργήσουν στο Δήμο Μαρκοπούλου την σχολική χρονιά 2023-2024, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πόρτο Ράφτη και στο 3ο Δημοτικό σχολείο Μαρκοπούλου, απασχολώντας καθημερινά σχεδόν 150 παιδιά δημοτών, δωρεάν.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα Δημοτικά Κ.Δ.ΑΠ. στοχεύουν στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, την κοινωνικοποίηση μέσα από την απασχόληση σε ομάδες, τη δυνατότητα επωφελούς ανάπτυξης ταλέντων και ιδιαίτερων κλίσεων τους καθώς και των εμπλουτισμό γνώσεων που έρχονται να συμπληρώσουν τη σχολική διδασκαλία. Ταυτόχρονα, το απογευματινό ωράριο (16:00 – 20:00) εξασφαλίζει στους εργαζόμενους γονείς την δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους σε ασφαλείς χώρους με καταρτισμένο παιδαγωγικό προσωπικό, κατά την ώρα εργασίας τους.

Ρομποτική, αστρονομία, δημιουργική γραφή, πειράματα, επιτραπέζια, πινγκ πονγκ, kids yoga, παιχνίδια στα αγγλικά, είναι ορισμένες μόνο από τις δραστηριότητες που προσφέρουν τα Δημοτικά Κ.Δ.ΑΠ.

Για την εγγραφή των μαθητών στα Κ.Δ.ΑΠ. Μαρκοπούλου απαιτείται αφενός η δήλωση του παιδιού μέσω email στο [email protected] και αφετέρου η εξασφάλιση του σχετικού voucher από τη δράση “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης” (ΕΣΠΑ).

Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα από την ΕΕΤΑ για την συμπλήρωση της αίτησης θα ενημερωθείτε εκ νέου με περισσότερες λεπτομέρειες.

Προσκαλούμε τους μαθητές σε ένα μοναδικό ταξίδι γνώσεων και εμπειρικής μάθησης μέσα από το παιχνίδι, την ανακάλυψη και την εξερεύνηση που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και την όρεξή τους για δημιουργία, προάγοντας την σωματική διάπλαση και την πνευματική ανάπτυξη!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK