Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκόπουλου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εrasmus+ ΚΑ1

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκόπουλου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εrasmus+ ΚΑ1

13.06.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Παιδεία

Η ΣΤ΄Τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Μαρκόπουλου συμμετείχε, κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 με θέμα: «Αθλητισμός και σεβασμός στη διαφορετικότητα».

Στα πλαίσια του Προγράμματος, από τις 7 έως τις 14 Μαρτίου 2023, 30 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί από το σχολείο ROBERT DOISNEAU της πόλης Nantes της Γαλλίας, φιλοξενήθηκαν στο Δήμο Μαρκοπούλου.

Εκπονήθηκαν δράσεις εντός και εκτός του σχολικού χώρου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαπολιτισμικότητας, σε αξίες και ιδεώδη των Ολυμπιακών αγώνων, καθώς και στη διαφορετικότητα.

Στη συνέχεια, από τις 2 έως τις 6 Μαΐου 2023, 20 μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Δημοτικό Μαρκόπουλου (ΣΤ’ Τάξη), με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών: Βαζαλούκα Βασιλική, Βλαχογιάννη Σταματίνα, Αποστολίδου Κατερίνα και Πατσιώτη Μαρία, πραγματοποίησαν ταξίδι 5 ημερών στην Nantes της Γαλλίας και επισκέφτηκαν το σχολείο ROBERT DOISNEAU.

Μέσα από δραστηριότητες, που περιλάμβαναν επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους, μουσεία, και φυσικά τοπία, Έλληνες και Γάλλοι μαθητές, συνεργάστηκαν με σκοπό την προώθηση της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας.

Μπορείτε να απολαύσετε τις δράσεις των μαθητών ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.thinglink.com/card/1718857480538162020

Στο ρυθμό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 και η πέμπτη τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.

32 Γάλλοι μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί του τμήματος SEGPA du collège Gérard de Nerval της πόλης Vitré της Γαλλίας, επισκέφτηκαν το σχολείο στο πλαίσιο του δικού τους εγκεκριμένου Προγράμματος.

Έλληνες και Γάλλοι μαθητές υλοποίησαν από κοινού αθλητικές δράσεις, επισκέψεις σε αθλητικούς και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και περιήγηση μέσω του παιχνιδιού του «κρυμμένου θησαυρού», στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η Ε΄ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου ευελπιστεί στην έγκριση και του δικού της Προγράμματος, για να μπορέσει να επισκεφτούμε και εκείνη με τη σειρά της, τη Γαλλία.

Δείτε τις δράσεις των μαθητών ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.canva.com/design/DAFlhUT6c5w/l1MV5kHBHsRrC30ZT-p7PQ/view?utm_content=DAFlhUT6c5w&utm_campaign=share_your_design&utm_medium=link&utm_source=shareyourdesignpanel

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK