Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Ενημέρωση πολιτών για την πραγματοποίηση άσκησης καταστολής δασικής πυρκαγιάς με κωδική ονομασία «ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΑ 2023» στη Χαμολιά, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ενημέρωση πολιτών για την πραγματοποίηση άσκησης καταστολής δασικής πυρκαγιάς με κωδική ονομασία «ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΑ 2023» στη Χαμολιά, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

19.04.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Πολιτική Προστασία

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 από τις 9:55 π.μ. και για περίπου μια ώρα, στην περιοχή Χαμολιά του Δήμου Μαρκοπούλου θα εκτελεστεί η άσκηση πεδίου με κωδική ονομασία «ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΑ 2023» για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, ενόψει της θερινής περιόδου.

Η άσκηση διοργανώνεται από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου και της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ΕΠΟΜΕΑ Μ.Κ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα υπάρξει προσομοίωση πυρκαγιάς με χρήση αποκλειστικά καπνογόνων στην ευρύτερη περιοχή Χαμολιάς και Βραυρώνας, καθώς και εικονική κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων: Πυροσβεστική, Τροχαία, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, ΕΚΑΒ κ.ά.

Ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας, καθώς ο σκοπός της άσκησης είναι δοκιμαστικός. 

Η Άσκηση «ΑΙΝΕΙΑΣ ΑΑ 2023», αποσκοπεί στον έλεγχο μέρους του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων.

ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK