Επιλέξτε Page

Follow us on Instagram

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό η επετειακή εκδήλωση «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ, 1821 – ΑΦΙΕΡΩΜΑ» με την Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου

Συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό η επετειακή εκδήλωση «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ, 1821 – ΑΦΙΕΡΩΜΑ» με την Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου

31.03.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

Μια ξεχωριστή επετειακή εκδήλωση – αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό, παρουσιάστηκε υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΑΡΤΕΜΙΣ», με τη συμμετοχή της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου.

Οι χορωδοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τραγουδώντας και απαγγέλοντας με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και σεβασμό επετειακή ποίηση, υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Ονωρίνας Βρεττού και τη βοήθεια της δασκάλας μουσικής Ευθυμίας Φακάλου, συγκινώντας τους θεατές.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δημήτρης Αρβανιτάκης, ενώ η επίσημη έναρξη έγινε με το δημοτικό τραγούδι «Σαράντα Παλικάρια».

Ακολούθησαν ποιήματα, μεταξύ των οποίων, ξεχωριστή εντύπωση έκανε το ποίημα του μέλους της χορωδίας Γιάννη Φραγκούλη με τίτλο «Γράμμα προς τον ξένο διαβάτη». Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε επίσης το ποίημα «Ο Δήμος και το Καριοφίλι του» του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, που απήγγελαν οι Π. Τριανταφύλλου και Δ. Κουλουμπής.

Ακούστηκαν μεταξύ άλλων, αποσπάσματα από το σπουδαίο έργο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, όπως: «Λάμπρος», «Εις τον θάνατο του Λόρδ Μπάιρον» κ.ά., που ερμήνευσαν οι Γ. Πολυκανδριώτη, Ε. Ρουστένη, Π. Τριανταφύλλου, Ε. Ζορμπά, Ν. Γάκη, Χ. Κουλουμπή Δ. Κουλουμπή, Ν. Ελευθερίου, Γ. Ζόρμπα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αποσπάσματα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» σε απαγγελία των Π. Τριανταφύλλου, Γ. Φραγκούλη, Ι. Γκατζέλια, Ε. Ρουστέμη, Ε. Σιμοπούλου, Χ. Κουλουμπή.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης αναφέρθηκε στην στην ποιότητα και το υψηλό επίπεδο των μουσικών εκδηλώσεων της Χορωδίας του ΚΑΠΗ, καθώς και στη σημασία της καλλιτεχνικής παρουσίας του Ανδρέα Πυλαρινού στα μουσικά δρώμενα.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον διακεκριμένο Μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό, για την πολύχρονη και ουσιαστική προσφορά του στην καλλιτεχνική παιδεία στον Δήμο και του απονεμήθηκε τιμής ένεκεν ο τίτλος «Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Χορωδίας ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», Νικόλαος Κορωνιάς, ο Βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο τ. Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, κ.ά.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ευχαριστεί την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) για την ευγενική παραχώρηση του Κινηματοθεάτρου «Άρτεμις», όπως και το «Αρτοποιείον Σπανού» για την προσφορά εδεσμάτων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30-31/3 FINAL 4

12-13-14-19-20-21/4 Έκθεση – Παζάρι χειροποίητου κοσμήματος

28/3-3/3 ΓΚΟΤΖΙΛΑ

28/3-3/3 KUNG FU PANDA 4