Επιλέξτε Page

Follow us on Instagram

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μαρκοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 15 Μάρτη 2023

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μαρκοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 15 Μάρτη 2023

17.03.2023 | Αρχική, Δημοτικές Παρατάξεις, Ενημέρωση

Το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί!

Η τοποθέτηση μας στο δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 15 Μάρτη 2023

Με αιχμή τη Γενική Απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου η παράταξη μας ανέδειξε μια σειρά προβλήματα στα εντός κι εκτός ημερησίας διάταξης θέματα.

1/ Το μήνυμα του λαού και της νεολαίας, που αυτές τις ημέρες βρίσκονται μαζικά στον δρόμο για το έγκλημα στα Τέμπη, είναι σαφές. Για το έγκλημα αυτό να πληρώσουν οι πολιτικοί ένοχοι, δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες που -ο ένας μετά τον άλλο- ως κυβερνητικοί “σταθμάρχες” προώθησαν την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 15 χρόνια εφάρμοσαν παντού την κυνική λογική του “κόστους-οφέλους” που -σε όλους τους κρίσιμους τομείς- θυσιάζει τις αναγκαίες υποδομές για την ασφάλεια του λαού στον βωμό των κερδών.

Ο λαός της Ανατολικής Αττικής έχει πικρή πείρα, γιατί έχει πληρώσει πανάκριβα, με βαρύ φόρο αίματος, αυτή την πολιτική. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η δικαιολογημένη οργή, αυτό το λαϊκό και νεανικό ξέσπασμα, να εκφραστεί και με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης, όπως άλλωστε έγινε την προηγούμενη Τετάρτη 8 Μάρτη!

2/ Εν μέσω εθνικού πένθους η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για την ένταξη και του νερού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, χωρίς ακόμα να υπάρχει ανάγκη κάποιας ρύθμισης στην αγορά νερού, αλλά με ολοφάνερη στόχευση!

Λέμε όχι στην ”απελευθέρωση”, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του νερού, μαζί με κόμματα και φορείς!

Ειδικότερα με το σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση προωθεί την ”απελευθέρωση” και του νερού κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά.

Δηλαδή, την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα!

 Το νομοσχέδιο πατώντας σε Ευρωπαϊκές Οδηγίες προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, συνεχίζοντας μια πορεία που ξεκίνησε εδώ και χρόνια.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του κλάδου και όλο τον λαό και διεκδικούμε:

– Φτηνό και ποιοτικό νερό, άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με μια ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα για την αξιοπρεπή διαβίωση.

– Σταθερή δουλειά για το σύνολο του κλάδου.

– Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του

3/ Στα θέματα 8 και 9 της ημερήσιας Διάταξης περί σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την «Αναπτυξιακή ΑΕ» κι ένταξης του δήμου σε «Δίκτυο Πόλεων» αποκαλύψαμε και καταγγείλαμε ότι :

Με τη λειτουργία των παλιών (επί ΣΥΡΙΖΑ) και νέων (επί ΝΔ) Α.Ε. –ως ΝΠΙΔ, και ειδικού σκοπού, οι αντίστοιχες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες αντικαθίστανται από ιδιωτικές, με το τακτικό κι έκτακτο προσωπικό αυτών των ΑΕ –που δεν καταγράφεται με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις- να υπόκειται στη ζούγκλα των νέων, ευέλικτων μορφών απασχόλησης !

Η δράση των νέων ΑΕ-ΟΤΑ είναι ευρύτατη, με όλη τη γκάμα των δραστηριοτήτων των Τεχνικών Υπηρεσιών των δήμων, που ως τώρα υπόκεινται στον έλεγχο των εκλεγμένων δημοτικών συμβουλίων!

4/ Στο θέμα 12 για την κυκλοφοριακή μελέτη των δρόμων πέριξ του 2ου ΓΕΛ στο Πόρτο Ράφτη και την ασφαλή πρόσβαση σε αυτό καταθέσαμε συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις, αφού επισημάναμε ορισμένες αδυναμίες κι αβλεψίες της εν λόγω μελέτης.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μαρκοπούλου

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30-31/3 FINAL 4

12-13-14-19-20-21/4 Έκθεση – Παζάρι χειροποίητου κοσμήματος

28/3-3/3 ΓΚΟΤΖΙΛΑ

28/3-3/3 KUNG FU PANDA 4