Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Ημέρα τιμητικής αναγνώρισης της προσφοράς των Γυναικών υπήρξε η 8η Μαρτίου 2023 στο Δήμο Μαρκοπούλου

Ημέρα τιμητικής αναγνώρισης της προσφοράς των Γυναικών υπήρξε η 8η Μαρτίου 2023 στο Δήμο Μαρκοπούλου

10.03.2023 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
 

Μαρκόπουλο, 10/3/2023

Ημέρα τιμητικής αναγνώρισης της προσφοράς των Γυναικών

υπήρξε η 8η Μαρτίου 2023 στο Δήμο Μαρκοπούλου

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, το απόγευμα της 8ης Μαρτίου 2023 και συντόνισε η Δρ. Κατερίνα Κώνστα, Κοινωνική Εθελόντρια του Δήμου.

Υπό τη μορφή συζήτησης αναλύθηκε το θέμα της ενδυνάμωσης και στήριξης των γυναικών, με τη συμμετοχή του έγκριτου πάνελ που αποτέλεσαν: η Μηχανολόγος Μηχανικός Βασιλική Καλέμη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (Σ.Ε.Ε.) Δρ. Εύη Μπάτρα, ο Εργασιακός Σύμβουλος, Δ.ΥΠ.Α. Μαρκόπουλου Αλεξάντερ Όζμπαγ και η συγγραφέας Σοφία Γκλιάτη – Χασιώτη.

Στην αρχή τιμήθηκαν δεκαοχτώ συμπολίτισσες μας για την προσφορά τους στον τομέα ενασχόλησής τους. Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ευχόμενος στις Γυναίκες και σε μια κίνηση συμβολισμού, παρέδωσε αμέσως το λόγο στην Αντιδήμαρχο Μένη Βαμποράκη, η οποία ανέφερε ενδεικτικά στον χαιρετισμό της:

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και τι τραγική σύμπτωση, σαν σήμερα δολοφονείται η Υπατία. Ελληνίδα φιλόσοφος, μαθηματικός, αστρονόμος, την οποία δολοφόνησε πλήθος φανατικών αποκαλώντας την ειδωλολατρική μάγισσα και ιέρεια. Την έγδυσαν και την έσυραν μέχρι τον Καθεδρικό ναό, όπου την σκότωσαν γδέρνοντάς και διαμελίζοντας την με κοφτερά όστρακα. Το διαλυμένο σώμα της το μετέφεραν στο Κυνάριον όπου το έκαψαν. Ήταν επιστήμονας και γυναίκα, σε μία εποχή που το να είσαι επιστήμονας, ήταν από μόνο του έγκλημα, πόσο μάλλον να είσαι γυναίκα – επιστήμονας.

Η σημερινή ημέρα τιμά τη Γυναίκα. Από τη Γυναίκα-εργάτρια στη Νέα Υόρκη του 1909 και τη Γυναίκα – επαναστάτρια στη Ρωσία του 1917, μέχρι τη σημερινή εργαζόμενη Γυναίκα, τη Γυναίκα – μητέρα, Γυναίκα – σύζυγο, Γυναίκα – γιαγιά, την κάθε ελεύθερη Γυναίκα, την κάθε Γυναίκα που διεκδικεί – ίσως τα αυτονόητα – τη Γυναίκα – φοιτήτρια, τη Γυναίκα – επιστήμονα, τη Γυναίκα – Παιδαγωγό, τη Γυναίκα – πολιτικό, τη Γυναίκα – πρόσφυγα, την κάθε Γυναίκα.

Εν αντιθέσει με τον κόσμο των ανδρών, οι ιδιότητες της Γυναίκας κερδήθηκαν με αγώνα και αυτόν τον αγώνα, τον καθημερινό, τιμάμε σήμερα».

Κλείνοντας η Αντιδήμαρχος, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή, αναφέρθηκε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις μητέρες που θρηνούν το θάνατο των παιδιών τους και αφιέρωσε σε αυτές την εκδήλωση.

Η βράβευση περιλάμβανε δεκαοχτώ Γυναίκες που έχουν διακριθεί σε εννέα τομείς. Συγκεκριμένα και ανά πεδίο διάκρισης, τιμήθηκαν:

Στον τομέα του Αθλητισμού οι αθλήτριες του βόλεϊ Μαρία Γκαραγκούνη και Νίκη Γκαραγκούνη.

Στον τομέα της Αυτοδιοίκησης οι πρ. Αντιδήμαρχος Αικατερίνη Χασιώτη και 1η Γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου Αναστασία Μεθενίτη.

Στον τομέα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας οι παραγωγοί σύκων και προϊόντων σύκου, Μιράντα Χασιώτη και Σόφη Χασιώτη.

Στον τομέα Τεχνών και Πολιτισμού η εικαστικός και εκπαιδευτικός Όλγα Ανδρικοπούλου, η ζωγράφος και π. Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Μαρκοπούλου Σόφη Σωτηρίου, καθώς επίσης η μουσικός και εκπαιδευτικός Μαρία Μουσέτη, όπως και η πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας «Περίακτοι» Ηλέκτρα Λιούμη.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης, διάκριση έλαβε η Δρ. Φιλολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φλωρεντία Ρήγα και η φιλόλογος Σοφία Μπισιώτη.

Στον Τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και του Εθελοντισμού τιμήθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη και της Ένωσης Γονέων Άννα Κυριακούλια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου Αργυρώ Τσουκαλάκη και η εθελόντρια της Πολιτικής Προστασίας Μαρκοπούλου και της ΕΠΟΜΕΑ Μαρκοπούλου – Κουβαρά, Βασιλική Βασιλακοπούλου.

Στον τομέα των Μέσων Επικοινωνίας και του Marketing διακρίθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Μαρκοπούλου και ρεπόρτερ Φωτεινή Νάσσου.

Στον τομέα των Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, βραβεύθηκε η κλινική Παθολόγος και Ερευνήτρια της Παθολογίας και των Λοιμώξεων, Εβίτα Φράγκου.

Ακολούθως, στον τομέα των Νομικών και Πολιτικών Επιστημών διακρίθηκε η πρ. Δημοτική Σύμβουλος και Νομικός Παναγιώτα Κατσίκη.

Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν κοσμημένη με τα εικαστικά έργα των Όλγα Ανδρικοπούλου και Σόφης Σωτηρίου, ενώ υπήρχε έκθεση με τα λογοτεχνικά κυήματα της ομιλήτριας και επίσης βραβευθείσας Σοφίας Γκλιάτη – Χασιώτη.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας ευχαριστεί για την ευγενική προσφορά τους τα «Φυτώρια Σκουρτανιώτη Ο.Ε.» για τα τριαντάφυλλα που δόθηκαν σε όλες τις Γυναίκες, καθώς και το Οινοποιείο Βασίλη Παναγιώτου για τα κρασιά που διέθεσε τόσο στο μπουφέ, όσο και ως δώρο στις βραβευθείσες.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK