Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ στο Δήμο Μαρκοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ στο Δήμο Μαρκοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

07.03.2023 | Ανακοινώσεις Φορέων, Αρχική, Ενημέρωση

Το «πάμε κι όπου βγει» δεν ΠΕΡΝΑΕΙ πια !

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ   τηλ. επικοινωνίας.  6977127492

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της 6ης Μάρτη 2023

Ο φετινός αγωνιστικός εορτασμός της 8 Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, έχει σημαδευτεί ανεξίτηλα από τα δραματικά γεγονότα στα Τέμπη.

Η διαχρονική εγκληματική πολιτική ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων που έμειναν πιστές στη ρότα

-των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων δομών,

-κατάργησης δικαιωμάτων και δραματικού περιορισμού αριθμού εργαζομένων και

-ξεχαρβαλώματος στρατηγικών τομέων της εθνικής και άρα λαϊκής περιουσίας,

-μαζί με την σκανδαλώδη επιδότηση ιδιωτικών εταιρειών και την παραβίαση κάθε κανόνα και πρωτόκολλο ασφαλείας, οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα – έγκλημα με τα δεκάδες αθώα θύματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν μέρος του νεανικού ανθού μας.

Στην πόλη μας , αφού από τον Μάη του 2022 δόθηκε προς λειτουργία στην εκπαιδευτική κοινότητα το 2ο ΓΕΛ Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, διαπιστώνονται ακόμα σήμερα ελλείψεις που αφορούν την ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο και εκφράστηκαν επίσημα με επιστολή του 15μελούς του Λυκείου μας στο  τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 23-2-2023.

Η δημοτική αρχή –ως Πόντιος Πιλάτος, ως δεν δικαιούται, δεσμεύτηκε μόνο να ασφαλτοστρώσει το δρόμο μπροστά από το σχολείο έως την 15η Μαρτίου, ώστε να μη λιμνάζουν νερά, όταν βρέχει…

Για τα άλλα αιτήματα, την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη λεωφόρο ΠΡ μπροστά από το σχολείο και τις διαπιστώσεις των παιδιών μας ότι οι δρόμοι της πόλης ολόκληρης είναι απαράδεκτοι, με λακκούβες και χωρίς πεζοδρόμια σήκωσε τα χέρια ψηλά, μεταφέροντας την ευθύνη στην Περιφέρεια ή ζητώντας πολύ περισσότερο –άγνωστο πόσο, χρόνο, ώστε να μελετήσουν τις τυχόν αναγκαίες παρεμβάσεις του Δήμου!

Μέρος δε της αντιπολίτευσης, αυτή που τα προηγούμενα 8 χρόνια διοίκησε το δήμο, έχυσε κροκοδείλια δάκρυα αγάπης και κατανόησης στα παιδιά..!

Η κοροϊδία έχει και τα όρια της !

Σήμερα , μετά τα Τέμπη, το «πάμε κι όπου βγει» δεν ΠΕΡΝΑΕΙ πια !


Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, φώτισε το θέμα με την παρέμβαση του και τόνισε, ότι , αφού το ‘Γεφύρι της Άρτας» -το Λύκειο μας δηλαδή, καθυστέρησε τόσα χρόνια να γίνει έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και λυθεί όλα αυτά ΠΡΙΝ καν δοθεί το Λύκειο σε λειτουργία, όχι να βάζουμε τώρα στοίχημα με το χρόνο, πότε ίσως θα γίνει η επόμενη «στραβή» !

Τώρα χρειάζεται έργο ..”fast track”, και θα το κερδίσουμε με την κινητοποίηση μας στο δρόμο, στο πλάι -και με βάση τις αποφάσεις που θα πάρουν οι φορείς των μαθητών, γονιών και καθηγητών τους!

Ταυτόχρονα, την 8η Μάρτη τιμάμε όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται σήμερα οργανωμένα, για να σταματήσει να υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΟΓΕ και των εργατικών συνδικάτων για την ισοτιμία της γυναίκας, για τη ζωή με δικαιώματα και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των γυναικών και των οικογενειών τους, ενάντια στη βία κατά των γυναικών και ας γίνει συνείδηση ότι αυτή είναι συνυφασμένη με την κρατική βία, την εργοδοτική βία του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

0 Σχόλια

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

καρτα δημαρχου

Πασχαλινές ευχές Αντιδημάρχου Ευάγγελου Δημητρίου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK