Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 23/02/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 23/02/2023

24.02.2023 | Αρχική, Δημοτικές Παρατάξεις, Ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης

Στο δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2023 η Παράταξη μας -δια του δημοτικού της Συμβούλου Ανδρέα Συλλελόγλου, παρουσίασε τις θέσεις μας για μια σειρά προβλήματα του τόπου:

Α– Στα θέματα Ημερησίας και προ Ημερησίας διάταξης:

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί -από την Περιφέρεια και διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα,

  • 4,3 εκ.ευρώ για έργα Αγροτικής οδοποιίας (πρόγραμμα Α.Τρίτσης), καθώς και
  • 9 εκ.ευρώ για αλλαγή όλων των Υδρομέτρων της πόλης, ώστε να μην υπάρχουν λαθεμένες μετρήσεις στην κατανάλωση ύδατος.

Κατά τα άλλα,

-Με επιστολή τους , που διάβασε εκπρόσωπος του 15μελούς Συμβουλίου, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ ζήτησαν την επίλυση προβλημάτων που εξακολουθούν να ταλανίζουν την εκπαιδευτική τους κοινότητα και αφορούν στην

* ανάγκη ασφαλτόστρωσης του δρόμου μπροστά στο σχολείο,

* την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη σε κατάλληλο σημείο στη Λ. Πόρτο Ράφτη, ώστε να τη διασχίζουν με ασφάλεια Γονείς, μαθητές κι Εκπαιδευτικοί, αλλά και στην

* ανάγκη που υπάρχει για πεζοδρόμια στην ευρύτερη περιοχή για να μη περπατούμε όλοι μας στο οδόστρωμα !

Ασκήσαμε έντονη κριτική σε αυτή αλλά και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές για μη πρόβλεψη βασικών υποδομών σε ένα έργο που λόγω της μεγάλης του καθυστέρησης ονομάστηκε το «Γεφύρι της Άρτας» στο Πόρτο Ράφτη και συνεπώς υπήρχε άφθονος χρόνος για ενέργειες των αρμοδίων ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση του κτιρίου και την παράδοση προς χρήση τον Μάη του 2022.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ΜΟΝΟ για την ασφαλτόστρωση του τμήματος του δρόμου μπροστά στην είσοδο του Σχολείου έως την 15 Μαρτίου τρέχοντος έτους !

Αναφερθήκαμε στο έργο αντικατάστασης των σωλήνων Αμιάντου στο δίκτυο Ύδρευσης –το οποίο θα ολοκληρωθεί (σύμφωνα με τις απαντήσεις του Δημάρχου) έως το τέλος Ιούνη 2023 και τι προβλέπεται για τα 35.000 σωλήνων Σίδερου για να λάβουμε την απάντηση ότι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλεψη για αυτό το έργο.

-Ζητήσαμε χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του οδοστρώματος σε οδούς που σκάφτηκαν για έργα ύδρευσης ή αποχέτευσης, καθώς έχει προκληθεί μεγάλη ταλαιπωρία και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής είναι ότι έως τη λήξη της θητείας της θα ολοκληρωθεί πρόγραμμα 2,8 εκ.ευρώ για ασφαλτοστρώσεις 12 χιλιομέτρων οδών σε όλη την πόλη.

Ρωτήσαμε για τα  2 ηλεκτρικά Λεωφορεία, που ο Δήμος έχει κάνει ενέργειες ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα, χωρίς να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, όχι μόνο για το χρονοδιάγραμμα της παραλαβής τους, αλλά και την επίλυση θεμάτων εργαζομένων οδηγών, δρομολογίων κλπ..

Αποφασιστικά η παράταξη μας απέρριψε τις εισηγήσεις για Παραχώρηση σχολικών χώρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνοντας αντίθετα τη Φιλοξενία τρίτων και φορέων στα σχολικά κτίρια, με όρους και προϋποθέσεις και φυσικά μη στερώντας από τους νέους της πόλης μας τη δυνατότητα να αθλούνται ελεύθερα και με ασφάλεια τις ώρες που προβλέπονται από τους σχολικούς κανονισμούς!

Εκ των ουκ άνευ βέβαια η απαίτηση, τα Σχολεία να μη διατίθενται σε ρατσιστικές και φασιστικές ή νεοναζιστικές ομάδες !

Β-Η παράταξη μας συμμετείχε αποτελεσματικά στην πάνδημη εκδήλωση αλληλεγγύης στον Τουρκικό και Συριακό λαό μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Τα είδη αλληλεγγύης προωθήθηκαν ταχύτατα με συνέπεια και τάξη , μέσω του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Ανατ. Αττικής στα συνδικάτα των γειτονικών χωρών και δε σταματάμε εδώ !

Πόση διαφορά όμως από την αποκάλυψη του πώς «φυλάει» η Περιφέρεια Αττικής τα είδη πρώτης ανάγκης που έσπευσαν να προσφέρουν χιλιάδες οικογένειες της Αττικής για τους σεισμόπληκτους !

Οι εικόνες που όλοι μας είδαμε είναι αποκαρδιωτικές και αποκαλυπτικές για το πώς εννοεί η Περιφερειακή Αρχή της Αττικής την «έγνοια» της τόσο απέναντι στους σεισμόπληκτους, όσο και απέναντι στο λαϊκό αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, με πεταμένα σαν σκουπίδια όσα πρόσφερε ο λαός της Αττικής στους γειτονικούς λαούς.

Γ-Καταγγείλαμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς!

Κανένα λαϊκό σπίτι ή επαγγελματική στέγη δεν πρέπει να περάσει στα χέρια κερδοσκόπων, των περίφημων επενδυτών!.

Η δημοτική Αρχή μαζί με τους φορείς της πόλης μας έχουν ευθύνη στην υπεράσπιση του λαού από τα κοράκια!

Δ-Η παράταξη μας τοποθετήθηκε σθεναρά υπέρ των αγωνιζομένων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών.

Ειδικότερα, με το σύνθημα «Μαζί και δυνατοί» οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τον ανυποχώρητο αγώνα διεκδικώντας την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/22 εδώ και τώρα!

Για Αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και δουλειά με δικαιώματα!

Εξ άλλου, σε απεργία-αποχή και άλλες πολύμορφες δράσεις προχώρησαν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την 15/2, καθώς η κυβέρνηση κάνει το επόμενο βήμα κατηγοριοποίησης σχολείων και μαθητών, φέρνοντας την «ατομική αξιολόγηση» εκπαιδευτικών, συνεχίζοντας κι εντείνοντας το έργο απαξίωσης του δημόσιου σχολείου.

Η ολοκλήρωση εφαρμογής του ν. 4823/21, με την υλοποίηση της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στηριγμένης στη σαθρή διαδικασία της “εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης” των σχολικών μονάδων μπορεί και πρέπει να αποτραπεί !

Ε-Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση την 14/2/2023 του Δημάρχου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. για την «ανάπτυξη και επιτυχή αξιοποίηση» των Ολυμπιακών ακινήτων παρατηρήσαμε, ότι μετά τις τόσες αξιώσεις του Δήμου έναντι του μελλοντικού Μισθωτή του Ιπποδρόμου θα ταίριαζε και η Απαίτηση να ΜΗ παραχωρηθεί ο Ολυμπιακός χώρος, αλλά να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο προς όφελος του λαού και του τόπου!

Αντ’αυτού ο κ.Δήμαρχος έλαβε την «κατανόηση» -ως ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ, προς απάντηση στον ευρύ κατάλογο αιτημάτων που είχε ετοιμάσει! Παρά ταύτα ο κ.Δήμαρχος δήλωσε ΥΠΕΡ της παραχώρησης της Ολυμπιακής εγκατάστασης σε Ιδιώτη !

Μαρκόπουλο 23 Φεβρουαρίου 2023

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK