Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Δελτία Τύπου » Δήλωση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας σχετικά με την αποζημίωση των συκοπαραγωγών

Δήλωση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας σχετικά με την αποζημίωση των συκοπαραγωγών

09.12.2022 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
Δ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ 1,
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Τ.Κ.:19003
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 22990-20121
Fax: 22990-24009
E-mail: [email protected]
 

Μαρκόπουλο, 9/12/2022


Δήλωση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας σχετικά με την αποζημίωση
των συκοπαραγωγών 

Αγαπητοί Συμπολίτες, 

Στις 6 Δεκεμβρίου 2022, υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, το ΦΕΚ Β΄ 6234/8-12-2022, που αφορά μεταξύ άλλων, την ανάγκη στήριξης των παραγωγών γεωργικών προϊόντων σε περιόδους ειδικών δυσχερειών και ειδικότερα των παραγωγών νωπών σύκων στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής, λόγω σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους, που υπέστησαν κατά το έτος 2021, εξ’ αιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό της 26-3-2021.

Η αποζημίωση θα δοθεί σε όλους τους συκοπαραγωγούς, οι οποίοι καλλιεργούν από ένα (1) στρέμμα και άνω και έχουν κάνει δήλωση στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) για το 2021.

Ο εκάστοτε Δήμαρχος – ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων – είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια φορέα, αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών, για το καλό της πόλης και των δημοτών μας. Λόγω της θέσης του και των καθημερινών του επαφών με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων, παρεμβαίνει όταν του ζητηθεί, σε αγαστή συνεργασία με τους εκάστοτε φορείς, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, σε συνεννόηση με τη νέα διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου έγιναν οι απαραίτητες επαφές, για να δρομολογηθεί η έγκριση της αποζημίωσης των συκοπαραγωγών μας.

Οποιεσδήποτε άλλες φήμες για το θέμα των αποζημιώσεων, περί ενεργειών άλλων προσώπων που θέλουν να οικειοποιηθούν το κυβερνητικό έργο, συνεργασίες και επαφές του Δήμου Μαρκοπούλου με επίσημους φορείς, για να θρέψουν τις δικές τους φιλοδοξίες, είναι παντελώς ανακριβείς.

Θέλω να ευχαριστήσω για την αρωγή τους στην παραπάνω προσπάθεια, τους υπογράφοντες Υπουργούς κ. κ. Γεωργαντά και Σκυλακάκη και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου. Η στενή μας συνεργασία, έχει ήδη αποδώσει «καρπούς» και θα συνεχίζει να ενδυναμώνει την ανταπόκριση του Δήμου Μαρκοπούλου, στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη αναπτύξει μια πρωτοποριακή εξωστρέφεια, με σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με ανώτατους θεσμικούς παράγοντες και με συνεπή προγραμματισμό και σχεδιασμό, επιδιώκουμε την ενημέρωση και προώθηση των θεμάτων και αναγκών του Δήμου Μαρκοπούλου, σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.

Η Δημοτική Αρχή έχει ξεκάθαρο πρόσωπο και κινείται στο φως και όχι στο σκοτάδι ανυπόστατων ισχυρισμών και κουτσομπολιών, στους «διαδρόμους» των κοινωνικών και άλλων μέσων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

22-27/4 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

27-4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

28-4 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

καρτα δημαρχου

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Follow us on Instagram

FACEBOOK