Επιλέξτε Page

Follow us on Instagram

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ – ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ – ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

13.10.2022 | Αρχική, Ενημέρωση, Σύλλογος Εργαζομένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Μαρκοπούλου συμμετέχει στη Στάση Εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, από τις 11:30 το πρωί μέχρι την λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στην επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίσει περαιτέρω τους Παιδικούς Σταθμούς και από παιδαγωγικές δομές να τους μετατρέψει σε «πάρκινγκ» παιδιών ή «παιδοφυλακτίρια».

Οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας αγνοούν ή αδιαφορούν για τον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό ρόλο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και μεθοδεύουν την επέκταση λειτουργίας τους. Κανείς τους δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες που θα έχει στις παιδικές ψυχές η διεύρυνση του ωραρίου, το να μπαίνει ένα παιδί στην αίθουσα με το πρώτο φως της ημέρας και να φεύγει… νύχτα.

Στην κατεύθυνση της επέκτασης της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών συνεδριάζει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι το Εθνικό Συμβούλιο Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης. Όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη, το θέμα αφορά στη… «Διεύρυνση-Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών».

Η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι πάγια και σταθερή διαχρονικά. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί παρέχουν αγωγή και εκπαίδευση, έτσι και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται και δεν θα δεχθούμε την περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα φιλοξενούμενα παιδιά, και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους.

Ως εκ τούτου, το σύνολο των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μαρκοπούλου συμμετέχει στη Στάση Εργασίας που έχει προκηρυχθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, από τις 11:30 το πρωί μέχρι την λήξη του ωραρίου, όπως επίσης και θα δώσει δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Σολωμού 60-Αθήνα).

Ο Πρόεδρος

Κολιαβασίλης Νίκος

Ο Γραμματέας

Κατσιμίγγος Χρήστος

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30-31/3 FINAL 4

12-13-14-19-20-21/4 Έκθεση – Παζάρι χειροποίητου κοσμήματος

28/3-3/3 ΓΚΟΤΖΙΛΑ

28/3-3/3 KUNG FU PANDA 4