Επιλέξτε Page

Follow us on Instagram

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει με περίπτερο τοπικών παραγωγών του, στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022», για την ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει με περίπτερο τοπικών παραγωγών του, στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022», για την ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής

30.09.2022 | Αρχική, Γεωργία – Κτηνοτροφία, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                                                      Μαρκόπουλο, 30/9/2022 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει με περίπτερο τοπικών παραγωγών του
στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022»,
για την ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022», που ξεκινάει από σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 τις ώρες 10.00 π.μ. –  10.00 μ.μ., στο στάδιο Σπάτων Αρτέμιδος, με σκοπό την ανάδειξη του παιδικού Κλασικού Αθλητισμού, με παράλληλες δράσεις πολυπολιτισμικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων είναι και η ανάδειξη της Μεσογειακής διατροφής.

Στα πλαίσια ενός πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού των Μεσογείων, με πολιτισμικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, θα αναδειχθεί μεταξύ άλλων, η παράδοση των Μεσογείων, ο τρόπος ζωής των κατοίκων, ο μικρός παραγωγός, ο έμπορος, η λαϊκή τέχνη των Μεσογείων.

Η έκθεση των παραγωγών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, στη βάση παραδοσιακών προϊόντων από τους τοπικούς παραγωγούς και με την επιμέλεια γνωστών σεφ.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ο οποίος φημίζεται για την παραγωγή οίνου, σύκου και φιστικιού, αγκαλιάζει την προσπάθεια αυτή και συμμετέχει με δικό του περίπτερο για τον σκοπό αυτό, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Συμμετέχουν οι παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή του Μαρκοπούλου: Αλλαγιάννης Βασίλειος (κρασί), Γκλιάτης Δημήτριος (όσπρια, φιστίκια), Δράκος Κωνσταντίνος (μέλι), Νικολακόπουλος Αναστάσιος, (κρασί), Νικολάου Γιώργος (λάδι), Παπαγιαννάκος Βασίλειος (κρασί), Χασιώτη Μιράντα (αλοιφές, μαρμελάδες).

Ο Δήμος Μαρκοπούλου στηρίζει το παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού, μια κοινή προσπάθεια που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο «να φτιαχτεί ένας πυλώνας ενδιαφέροντος για το παιδί και τον έφηβο, όπου θα πρωταγωνιστεί ο κλασικός αθλητισμός», ευελπιστώντας με τη δική σας μαζική παρουσία, να αναδειχθεί σε θεσμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αθλήματα και τις παράλληλες πολιτιστικές, κοινωνικές και επιμορφωτικές δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού “ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022”, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.festivalmesogeia.gr

Το Φεστιβάλ είναι μια  συνδιοργάνωση των: Α.Σ.   Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς Α.Ε. Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος, Περιφέρεια Αττικής, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30-31/3 FINAL 4

12-13-14-19-20-21/4 Έκθεση – Παζάρι χειροποίητου κοσμήματος

28/3-3/3 ΓΚΟΤΖΙΛΑ

28/3-3/3 KUNG FU PANDA 4