Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Δήμο Μαρκόπουλου

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Δήμο Μαρκόπουλου

20.09.2022 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Παιδεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
   

Μαρκόπουλο, 20/9/2022

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Δήμο Μαρκόπουλου

3 – 7 Οκτωβρίου 2022

Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Μένης Βαμποράκη, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές Οδοντιατρικές / Παιδιατρικές / Οφθαλμολογικές / Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μαρκόπουλου, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρκόπουλου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το κινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού, στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί/Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν το κινητό Πολυιατρείο του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του, για την κατάσταση της στοματικής και σωματικής του υγείας, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου, στη διεύθυνση: Λεωφ. Μαρκόπουλου 75, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Τ.Κ. 19003.

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας: 9.00 π.μ.- 17.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 22990 20176

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:

  1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
  2. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
  3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
  4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι, θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών, δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 148.050 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που έχει ως στόχο να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών, μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηλεφωνικά στο 11040 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: [email protected]

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK