Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

EUROPE

Αρχική » Δελτία Τύπου » Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Αλήθεια ν’ αγάπη μου σ’ αγαπώ» του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου «Δήλιος Απόλλων», στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη

Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Αλήθεια ν’ αγάπη μου σ’ αγαπώ» του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου «Δήλιος Απόλλων», στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη

17.06.2022 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
   

Μαρκόπουλο, 17/6/2022

 Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Αλήθεια ν’ αγάπη μου σ’ αγαπώ» του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου «Δήλιος Απόλλων», στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην ετήσια μουσικοχορευτική καλοκαιρινή εκδήλωση του  Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων» με τίτλο «Αλήθεια ν’ αγάπη μου σ’ αγαπώ», που είναι αφιερωμένη στο έθιμο του Κλήδονα και στα τραγούδια της αγάπης, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00 στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.

Το έθιμο του Κλήδονα γιορτάζεται πανελλαδικά στις 24 Ιουνίου . Η λέξη κλήδονας προέρχεται από την αρχαία λέξη κλήδων, που σημαίνει άκουσμα οιωνισμού – μαντική ρήση. Ο κουκουμάς, συνώνυμο του κλήδονα, τελείται στη Σύμη του Δωδεκανησιακού Αρχιπελάγους, στις 2 Μαΐου. Στο έθιμο παίρνουν μέρος ανύπαντροι νέοι και νέες και σκοπός του είναι, μέσω της διαδικασίας του εθίμου, τα νεαρά ανύπαντρα κορίτσια να δουν ποιον άντρα θα παντρευτούν.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τους χορευτές του Ομίλου, τραγούδια από τη χορωδία του και δρώμενα από το θεατρικό του τμήμα.

Χοροδιδάσκαλοι: Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Έφη Μιχαλοπούλου
Θεατρολόγος: Γεώργιος Σιούλας
Δάσκαλος χορωδίας: Κωνσταντίνος Σιδερής
Μουσικοί: Ηλίας Πλαστήρας (κλαρίνο και τραγούδι), Γιώργος Γκόγκος (βιολί), Δημήτρης Κωνσταντής (λαούτο και τραγούδι), Διονύσης Ζώης (κρουστά).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας στο χώρο της εκδήλωσης, για την υποστήριξη του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Μαρκοπούλου.

Σας περιμένουμε – Καλό Καλοκαίρι!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/12 ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ!

12-18/12 Χριστουγεννιάτικο Bazaar ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΟΙΑΣ

Έναρξη προγράμματος εγγραφής εθελοντών δοτών και στήριξη της Τράπεζας Μυελού των Οστών

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΚΕΠ