Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

EUROPE

ΚΕΠ

Αρχική » Δελτία Τύπου » ΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

08.03.2022 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Κοινωνική Υπηρεσία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 8/3/2022
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ 

ΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δράση ανθρωπιστικής βοήθειας διοργανώνει ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την υποστήριξη του άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία, που στερείται βασικών αγαθών.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιμακούμενης ανθρωπιστικής κρίσης, αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.):

«Η κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει πυροδοτήσει μια άμεση και απότομη αύξηση των ανθρωπιστικών αναγκών, καθώς οι βασικές προμήθειες και υπηρεσίες διακόπτονται και οι άμαχοι εγκαταλείπουν τις μάχες. Ο Ο.Η.Ε. εκτιμά ότι 12 εκατομμύρια άνθρωποι εντός της Ουκρανίας θα χρειαστούν ανακούφιση και προστασία, ενώ περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες, μπορεί να χρειαστούν προστασία και βοήθεια σε γειτονικές χώρες τους επόμενους μήνες».

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς σε κονσέρβες τροφίμων μακράς διαρκείας, καφέ και ιατροφαρμακευτικό υλικό. 

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 9, έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και ώρες 9.00 π.μ. με 14.00, σε δύο σημεία: στο ισόγειο του κτιρίου των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Χρήστου  Μεθενίτη 7, Μαρκόπουλο) και στο Δημαρχιακό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη (κόμβος Γέγου,  – δίπλα στο super market Σκλαβενίτης, Πόρτο Ράφτη).

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την άμεση ανταπόκριση και αμέριστη συμπαράστασή του, στη διοργάνωση και αποστολή της συγκεκριμένης ανθρωπιστικής δράσης. 

Στην κοινή αυτή προσπάθεια, ακόμα και η μικρότερη προσφορά μετράει!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ