Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αρχική » Αρχική » Ο Δήμος Μαρκοπούλου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2022 με εκδήλωση ομιλιών και ειδική προβολή της ταινίας «Μικρές Κυρίες», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Ο Δήμος Μαρκοπούλου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2022 με εκδήλωση ομιλιών και ειδική προβολή της ταινίας «Μικρές Κυρίες», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

02.03.2022 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση, Κοινωνική Υπηρεσία, Προβολές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                 Μαρκόπουλο, 2/3/2022
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2022
με εκδήλωση ομιλιών και ειδική προβολή της ταινίας «Μικρές Κυρίες»,
στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

 

Αγαπητές Συμπολίτισσες,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Μαρκοπούλου – κατόπιν πρωτοβουλίας της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μένης Βαμποράκη, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην εκδήλωση ομιλιών και την ειδική προβολή της ταινίας «Μικρές Κυρίες» (Little Women), την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 17.00, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», με δωρεάν είσοδο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης (17.00) στο χώρο του Κινηματοθεάτρου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ακόλουθες ομιλίες, σχετικά με γυναίκες που άλλαξαν και επηρέασαν όχι μόνο την ιστορία, αλλά και τον πολιτισμό, την τέχνη, τις επιστήμες, την ιατρική, τη δημοσιογραφία, την πολιτική και φυσικά τι ίδιο το φεμινιστικό κίνημα:

«Όταν οι γυναίκες φόρεσαν παντελόνι. Πώς η μόδα συνέβαλε στη γυναικεία χειραφέτηση», από την υπεύθυνη των τμημάτων Κοπτικής Ραπτικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» Βάνα Αχανιώτη.

«Ελληνίδες Γυναίκες που έγραψαν ιστορία: Μαρία Κιουρί, Μαρία Κάλλας, Καλλιρρόη Παρέν, Αμαλία Φλέμινγκ, Μελίνα Μερκούρη, Ελένη Σκούρα», από τη συγγραφέα Σοφία Γκλιάτη Χασιώτη.

«Φρίντα Κάλο: Η γυναίκα, η καλλιτέχνιδα και η φεμινίστρια», από την υπεύθυνη των τμημάτων Ζωγραφικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για όλους» Ευδοκία Μεθενίτη. Μάλιστα στο πλαίσιο του εορτασμού, τα τμήματα Ζωγραφικής θα παρουσιάσουν για τον μήνα Μάρτιο, γυναικεία ασπρόμαυρα πορτρέτα, στον Δημοτικό Πολυχώρο στο Πόρτο Ράφτη.

Ακολουθεί στις 18.30 η ειδική προβολή της ταινίας «Μικρές Κυρίες», με την οποία τιμούμε την Παγκόσμια αυτή Ημέρα, με ένα διακεκριμένο κινηματογραφικό έργο, που αναδεικνύει κοινωνικά το γυναικείο ζήτημα, προβάλλοντας γυναίκες – ηρωίδες.

Η ταινία αφορά την ενήλικη πια και ανερχόμενη συγγραφέα Jo March, η οποία αναπολεί περιστατικά από τη συναρπαστική ζωή με τις αδελφές της Meg, Amy και Beth, κάθε μία από τις οποίες, ήταν αποφασισμένη να ζήσει μια ανεξάρτητη ζωή, με τους δικούς της όρους.

Το πολυδιαβασμένο κλασικό μυθιστόρημα της Louisa May Alcott, βρίσκει την ιδανική κινηματογραφική μεταφορά του από την ταλαντούχα δημιουργό Greta Gerwig (υποψήφια για Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το περίφημο Lady Bird), που απόσπασε το Όσκαρ Κουστουμιών και ακόμη πέντε υποψηφιότητες το 2020, στις πιο σημαντικές κατηγορίες του θεσμού: Καλύτερης Ταινίας, Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τη Saoirse Ronan, Β΄ Γυναικείου Ρόλου για τη Florence Pugh, Διασκευασμένου Σεναρίου για την GretaGerwig, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για τον Alexandre Desplat.

Σκηνοθεσία/Σενάριο (βασισμένο στο ομώνυμο έργο της Louisa May Alcott): Greta Gerwig
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet, Laura Dern, Louis Garrel, Chris Cooper, Meryl Streep και οι Tracy Letts, Bob Odenkirk, και James Norton.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Yorick Le Saux
Κοστούμια: Jacqueline Durran
Μουσική: Alexandre Desplat

Η πρωτοβουλία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, με δωρεάν είσοδο.

Στο Κινηματοθέατρο τηρούνται πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας του Ε.Ο.Δ.Υ. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με χρήση μάσκας και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται μόνο κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID- 19, τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγγραφη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Τα μέτρα μπορεί να αλλάξουν αναλόγως την επιδημιολογική εικόνα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΣΤΙΣ 29-9-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9 ώρες 9:00-13:00, ΛΟΓΩ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΟΔΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ» 

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη  29/9/2022 και μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. -13:00μ.μ.  στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης πόλεως Μαρκοπούλου»  θα πραγματοποιηθεί διακοπή παροχή ύδατος σε όλη την πόλη του Μαρκοπούλου  και προκειμένου να γίνουν οι κάθετες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο των κάθετων  συμβαλλόντων οδών Μιχαιρίνας και Κ.Δ. Αλλαγιάννη.

Διαβάστε Περισσότερα
Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2022

Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2022

Οι δηλώσεις συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο τηλ. 22990 – 20141 (κα Νεφέλη Συρίγου) και ηλεκτρονικά στο gt[email protected], το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.

Διαβάστε Περισσότερα