Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αρχική » Ενημέρωση » Ξεκινάει η γεωγραφική καταγραφή των αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Μαρκοπούλου: Μάθετε πώς μπορείτε να συνεισφέρετε στη χαρτογράφηση

Ξεκινάει η γεωγραφική καταγραφή των αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Μαρκοπούλου: Μάθετε πώς μπορείτε να συνεισφέρετε στη χαρτογράφηση

17.01.2022 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                        Μαρκόπουλο, 17/1/2022

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Ξεκινάει η γεωγραφική καταγραφή των αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Μαρκοπούλου: Μάθετε πώς μπορείτε να συνεισφέρετε στη χαρτογράφηση.

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Στα 81,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα αγροτικής έκτασης που καταλαμβάνει ο Δήμος Μαρκοπούλου, ζει και αναπαράγεται άγνωστος αριθμός αδέσποτων σκύλων. Πρόκειται για άγνωστο πληθυσμό, ακριβώς επειδή μεταβάλλεται διαρκώς από τις ασθένειες, τις ανεξέλεγκτες γεννήσεις, τους τραυματισμούς και τις εγκαταλείψεις.  Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή που έγινε κατά προσέγγιση τον Φεβρουάριο του 2020, ο πληθυσμός των αδέσποτων σκύλων ανερχόταν περίπου 120 σε όλο το Δήμο μας.

Την τελευταία διετία η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε άλματα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων με πολλαπλές δράσεις, με έμφαση στις στειρώσεις τους και με εξαίρεση τα φοβικά σκυλιά που δύσκολα πλησιάζονται.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της η Δημοτική αρχή, τόσο σύμφωνα με την επικαιροποιημένη νομοθεσία, όσο και προκειμένου η διαχείριση των αδέσποτων ζώων να είναι αποτελεσματικότερη, πρόκειται να  σε ένα ιδιαίτερα τολμηρό εγχείρημα.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2021, σε συνεδρίασή της, η 5μελής Επιτροπή του Δήμου μας έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην γεωγραφική καταγραφή των αδέσποτων σκύλων του Δήμου μας.  Έτσι, θα επιχειρηθεί η καταγραφή  κάθε αδέσποτου  ζώου του Δήμου μας ώστε στη συνέχεια  να υπάρχει απόλυτος έλεγχος της αναπαραγωγής τους αλλά και της υγείας τους.

Γίνεται σαφές ότι το δύσκολο αυτό εγχείρημα θα είναι απολύτως βασισμένο  στους πολίτες του Δήμου μας, αφού οι ίδιοι οι πολίτες με μια απλή φωτογραφία του ζώου  της γειτονιάς τους σημειώνοντας το φύλλο και τη περιοχή που το ζώο κινείται, θα ενημερώνουν τον Δήμο. Στη συνέχεια η Δημοτική αρχή θα επιβεβαιώνει με αυτοψία την ύπαρξη των αδέσποτων ώστε να αποκλειστούν εγγραφές των ίδιων ζώων.

Αναμένουμε πληροφορίες για τα αδέσποτα στο τηλ.: 22990-20116 (κ. Σολανάκης) ή τις φωτογραφίες των αδέσποτων σκύλων στο email:  [email protected]  ή στη σελίδα  του Facebook: «Aδέσποτα Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας».

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΣΤΙΣ 29-9-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9 ώρες 9:00-13:00, ΛΟΓΩ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΟΔΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ» 

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη  29/9/2022 και μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. -13:00μ.μ.  στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης πόλεως Μαρκοπούλου»  θα πραγματοποιηθεί διακοπή παροχή ύδατος σε όλη την πόλη του Μαρκοπούλου  και προκειμένου να γίνουν οι κάθετες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο των κάθετων  συμβαλλόντων οδών Μιχαιρίνας και Κ.Δ. Αλλαγιάννη.

Διαβάστε Περισσότερα
Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2022

Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2022

Οι δηλώσεις συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο τηλ. 22990 – 20141 (κα Νεφέλη Συρίγου) και ηλεκτρονικά στο [email protected], το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.

Διαβάστε Περισσότερα