Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

15.12.2021 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                         Μαρκόπουλο, 15/12/2021
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου καταβάλλει προσπάθεια για να κάνει τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων της πόλης καλύτερες. Για τη Δημοτική Αρχή η μέριμνα για τα αδέσποτα αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Με πολύπλευρες δράσεις επιχειρεί βήμα – βήμα ώστε τα αδέσποτα να ζουν ανάμεσά μας ως οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου.

Σε περιοχές όπως αυτές του Δήμου μας, με ημιαγροτικό χαρακτήρα, η εποπτεία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για το λόγο αυτό, έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο να δημιουργηθεί μια ομάδα φιλόζωων εθελοντών. Ο Δήμος μας δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας που το επιθυμούν να αποτελέσουν κρίκο  αυτής της αλυσίδας.

Οι τομείς εθελοντισμού που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δράσουν είναι:

  • Σίτιση αδέσποτων,
  • Προώθηση μέσω των social media των αδέσποτων προς υιοθεσία,
  • Επίβλεψη γατοαποικίας,
  • Στοχευμένη κοινωνικοποίηση (αφορά εθελοντές που θα ειδικευτούν μετά από παρακολούθηση σχετικού σεμιναρίου που θα προσφερθεί δωρεάν από τον εκπαιδευτή & μέλος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου),
  • Περισυλλογή και διάσωση ζώων (αφορά εθελοντές που θα ειδικευτούν μετά από παρακολούθηση σχετικού σεμιναρίου που θα προσφερθεί δωρεάν από τον εκπαιδευτή & μέλος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου)

Για πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μαρκοπούλου, στο τηλ. 22990-20116 ή 22990-20000 (κ. Σολανάκης Εμ.) και μέσω του email  στο [email protected] .

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επείγουσα ενημέρωση για την Τετάρτη 26/1/2022: Κλειστές όλες οι Σχολικές Μονάδες – Ισχυρός Παγετός- Μη αποκομιδή απορριμμάτων

ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ

Προκειμένου να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς, παρακαλείσθε θερμά να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να περιορίσετε οποιεσδήποτε μετακινήσεις στις άκρως απαραίτητες ιδιαίτερα τις ώρες που θα λάβει χώρα το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας και συγκεκριμένα από απόψε στις 5.00 μ.μ. μέχρι αύριο, πρωί Τρίτης, και ώρα 9:00 π.μ.

Διαβάστε Περισσότερα
Έκκληση περιορισμού των απορριμμάτων λόγω μη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξαιτίας της κακοκαιρίας

Έκκληση περιορισμού των απορριμμάτων λόγω μη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξαιτίας της κακοκαιρίας

Στην ενημέρωση των Δημάρχων στη χθεσινή σύσκεψη (23/1/2022) με τον Περιφερειάρχη Αττικής, γνωστοποιήθηκε ότι το Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 25/1/2022 και την Τετάρτη 26/1/2022 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς».

Διαβάστε Περισσότερα
Έκκληση περιορισμού των απορριμμάτων λόγω μη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξαιτίας της κακοκαιρίας

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Μαρκοπούλου αύριο Δευτέρα 24/1/2022 & μεθαύριο Τρίτη 25/1/2022

Επισημαίνεται ότι εκτός από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστοί και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (Δημόσιοι & Ιδιωτικοί) σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

EUROPE