Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Δωρεάν προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος μνήμης στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δωρεάν προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος μνήμης στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

24.11.2021 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Κοινωνική Υπηρεσία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                        Μαρκόπουλο, 24/11/2021
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ 

Δωρεάν προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος μνήμης στον Δήμο Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκoπούλου σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας IASIS AMKE, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στη δράση ενημέρωσης και προληπτικής διάγνωσης την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, το διάστημα 10.00 π.μ. έως 13.00, στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου και Κ. Γκλιάτη 1, Μαρκόπουλο Μεσογαίας).

Με δεδομένο το γεγονός, ότι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής έχει ως συνέπεια την αύξηση της συχνότητας νοητικών διαταραχών στην Τρίτη Ηλικία, όπως η άνοια και το Alzheimer, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μένη Βαμποράκη προχώρησε στην πρωτοβουλία της διοργάνωσης μιας ακόμη σημαντικής δράσης ενημέρωσης και πρόληψης, με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους τους δημότες.

Ο δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος μνήμης θα πραγματοποιηθεί από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας IASIS AMKE, με διαθέσιμο προσωπικό για συζήτηση με φροντιστές ασθενών με άνοια, παρουσία των κοινωνικών επιστημόνων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Παράλληλα θα διενεργείται ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον στην Περιφέρεια Αττικής», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Μαρκοπούλου, που έχει ως στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών κοινοτικής φροντίδας και κατ’ οίκον φροντίδας ψυχικά πασχόντων ατόμων.

Για το απαραίτητο ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες 8.00 π.μ. -13.00 μ.μ., στα τηλέφωνα: 22990 20176, 22990 20175 και 22990 20187.

Για τη συμμετοχή απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης 6μήνου.

Ο φορέας IASIS AMKE δραστηριοποιείται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας από το 2004. Το Κέντρο Ημέρας που λειτουργεί στην Άνω Γλυφάδα από το 2008, είναι μια μονάδα ημερήσιας παραμονής και απασχόλησης, υποστήριξης και θεραπευτικής φροντίδας ευπαθών ομάδων πληθυσμού της κοινότητας, που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας ή και κατάθλιψης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK