Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αρχική » Αρχική » Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννη (5-11-2021)

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννη (5-11-2021)

12.11.2021 | Ανακοινώσεις Φορέων, Αρχική, Ενημέρωση

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννη

11/11/2021

Γ. Πατούλης: «Παρεμβάσεις που ενισχύουν την αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων και έργα οδικής ασφάλειας, στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με όλους τους Δημάρχους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια αλλά και τις τοπικές ανάγκες που υπάρχουν με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννη.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Αλλαγιάννης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την ανάγκη κατασκευής ράμπας ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών (γλίστρα) στο Πόρτο Ράφτη και του ζήτησε να εξετάσει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της κατασκευής, επισημαίνοντας πως θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή και οικονομική ώθηση στην περιοχή, ενισχύοντας παράλληλα και τα έσοδα του αρμόδιου Λιμενικού Ταμείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Ειδικότερα επισημάνθηκε πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την αποχέτευση ομβρίων στην περιοχή ενώ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και η μελέτη οριοθέτησης-διευθέτησης του ρέματος Μαρκοπούλου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη και για κάποιες παρεμβάσεις, που κρίνονται άμεσα αναγκαίες, στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη με στόχο την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα σύνδεσης της πόλεως του Μαρκοπούλου με το Πόρτο Ράφτη, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αττική, λόγω του μεγάλου θαλάσσιου μετώπου, αλλά και των δεκάδων επιλογών εστίασης, διασκέδασης και νυχτερινής ζωής. Όπως ανέφερε απαιτούνται έργα που σχετίζονται με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, διαβάσεις πεζών και άλλα, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο ανάπτυξης παραβατικών οδικών συμπεριφορών, που οδηγούν, όπως σημείωσε, συχνά σε τροχαία δυστυχήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης και αφού επισήμανε πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και προάσπισης της οδικής ασφάλειας είναι προτεραιότητα, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα εστιάσουμε στις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας και σχετίζονται με την καλύτερη θωράκιση της πόλης αλλά και την ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα όπως και σε όλους τους Δήμους της Αττικής, θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση σε έργα με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα συμβάλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας που είναι και το κυρίαρχο ζητούμενο, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΣΤΙΣ 29-9-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9 ώρες 9:00-13:00, ΛΟΓΩ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΟΔΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ» 

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη  29/9/2022 και μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. -13:00μ.μ.  στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης πόλεως Μαρκοπούλου»  θα πραγματοποιηθεί διακοπή παροχή ύδατος σε όλη την πόλη του Μαρκοπούλου  και προκειμένου να γίνουν οι κάθετες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο των κάθετων  συμβαλλόντων οδών Μιχαιρίνας και Κ.Δ. Αλλαγιάννη.

Διαβάστε Περισσότερα
Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2022

Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2022

Οι δηλώσεις συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο τηλ. 22990 – 20141 (κα Νεφέλη Συρίγου) και ηλεκτρονικά στο [email protected], το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.

Διαβάστε Περισσότερα