Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021

11.11.2021 | Ανακοινώσεις Φορέων, Αρχική, Ενημέρωση

                                                                                     Τετάρτη 10/11/2021

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας, συνεπώς και στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, αποτελεί ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία με σκοπό τη συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στατιστικής πληροφόρησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Διενεργείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε δέκα χρόνια, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους.

  • Τις επόμενες ημέρες οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα παραδώσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις. Η διαδικασία της αυτοαπογραφής θα διαρκέσει έως και τις 26 Νοεμβρίου.
  • Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

Παρακαλούμε για την κατανόηση και την συνεργασία των πολιτών του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι εργασίες της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών. Στον Δήμο στην οδό Παπαδημητρίου 33, δίπλα στα ΚΕΠ λειτουργεί γραφείο της αρμόδιας Εποπτείας Απογραφής ΚΠΚ 2021 και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2299 020019. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00-14:00, Δευτέρα & Τετάρτη 14:00-19:00.

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17-3-2024 ΑΠΟΚΡΙΕΣ

17-3-2024 ΜΟΥΣΟΥΝΕΣ

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»