Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

EUROPE

ΚΕΠ

Αρχική » Αρχική » Εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου

Εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου

01.10.2021 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                                                                  Μαρκόπουλο, 1/10/2021

  

Εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21»
στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου

O Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» σας προσκαλούν στα εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21», το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18.30 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο).

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων και εκδηλώσεων του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αποτελεί τη συνέχεια της εκπαιδευτικής – καλλιτεχνικής δράσης «Λάβαρα – Σύμβολα 21», του περασμένου Μαΐου. Σε εκείνη τη δράση, μαθήτριες και μαθητές των σχολείων μας, λαογραφικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας, καθώς και τα τμήματα Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», φιλοτέχνησαν εικαστικά – κοινωνικά μηνύματα, το σύνολο των οποίων θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στην έκθεση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21».

Η εκδήλωση θα ανοίξει με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και θα συνεχιστεί με παρουσιάσεις από συλλόγους και σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου.

Με έργα από την έκθεση «Μπαϊράκια… παντιέρες, φλάμπουρα», η οποία μεταφέρεται σε διάφορες περιοχές και διοργανώσεις στην Ελλάδα και αποτέλεσε την αφορμή για την ιδέα της δράσης του Μαΐου, συμμετέχει επίσης η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ορίζοντας Γεγονότων», που έχει στο ενεργητικό της δράσεις καλλιτεχνικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου και είναι επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21» θα παρουσιαστούν πάνω από 350 φιλοτεχνημένα έργα, εκ των οποίων τα 300 περίπου, αποτελούν δημιουργίες των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας.

Στο χώρο θα υπάρχουν και δημιουργικές δραστηριότητες ζωγραφικής και ιδεοθύελλες με αφορμή τους σημαντικότερους πίνακες ζωγραφικής της Επανάστασης, από το Τμήμα Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ».

Στο βαθμό που τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το επιτρέπουν, θα πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2021 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινές 10.00 – 13.00 και 17.30 – 19.30.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΝΠΔΔ ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ 8-8-2022

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2022-2023

Διαβάστε Περισσότερα

12/8 ONIRAMA

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ