Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αρχική » Αρχική » Επετειακή εκδήλωση – δρώμενο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: «Το Θέατρο στον προπαρασκευαστικό αγώνα του 1821 και στη Σκιά του Καποδίστρια»

Επετειακή εκδήλωση – δρώμενο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: «Το Θέατρο στον προπαρασκευαστικό αγώνα του 1821 και στη Σκιά του Καποδίστρια»

08.09.2021 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 8/9/2021
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

Επετειακή εκδήλωση – δρώμενο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση:
«Το Θέατρο στον προπαρασκευαστικό αγώνα του 1821 και στη Σκιά του Καποδίστρια»

O Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) σας προσκαλούν στην επετειακή Εκδήλωση – Δρώμενο του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο «Το Θέατρο στον προπαρασκευαστικό αγώνα του 1821 και στη Σκιά του Καποδίστρια», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8.00 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού ΜΑΡΚΟ.

Το Θέατρο ως τέχνη, συνέβαλε στον προπαρασκευαστικό αγώνα για την Επανάσταση, ενώ ήδη από την αρχαιότητα, ως ένας κοινωνικός θεσμός, δίδασκε, μεταλαμπάδευε αξίες και γνώσεις, αφύπνιζε συνειδήσεις.

Αντλώντας την έμπνευση από τον συνδυασμό στοιχείων της κλασικής και νεότερης μας παράδοσης, με τη σύγχρονη δημιουργία και ερμηνεία, στην εκδήλωση επιχειρείται η αναζήτηση του Ελληνικού πνεύματος, ως στοιχείο παρακαταθήκης για το σήμερα, με σπουδαιότητά στις αξίες της σύγχρονης ζωής και όχι ως στείρα ιστορία.

Το δρώμενο αφορά μια περιήγηση από τα αρχαία χρόνια ως και την επανάσταση του 1821. Περνώντας μέσα από τη Ρωμαϊκή εποχή, φτάνουμε στα Βυζαντινά χρόνια και έπειτα στα χρόνια του Νεοελληνικού Διαφωτισμού στις παραδουνάβιες ηγεμονίες, όπου το ελληνικό πνεύμα – και διαμέσου του θεάτρου, εμποτίζει την ελληνική συνείδηση και βοηθάει στην άνθισή της. Έτσι επιτυγχάνεται μια σύνδεση των αξιών, από την αρχαιότητα ως το σήμερα.

Ο Καποδίστριας, έρχεται στην Ελλάδα, την εποχή που το ελληνικό πνεύμα φαίνεται να έχει αναγεννηθεί. Παρακολουθούμε τη διαδρομή του μέσα από αποσπάσματα του βιβλίου «Η σκιά του Κυβερνήτη» του Άρη Σφακιανάκη και μέσα από περιγραφές του Γεώργιου Τερτσέτη.

Κήρυκες καλούν για την Γ΄ Εθνοσυνέλευση όπου και η «συμφωνία» για το Πρώτο Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια: Σπύρος Κολιαβασίλης

Στους Χαρακτήρες και στην αφήγηση, συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαριέττα Λούμπα, Εύα Λυγνού, Θανάσης Τσόδουλος, Βασίλης Τσούμας, Νάνσυ Χρυσικοπούλου και τα μέλη των θεατρικών εργαστηρίων των ΠΕΡΙΑΚΤΩΝ: Κώστας Πατούρας, Κέλλυ Ρόκου, Ελευθερία Φυντίκη, Ειρήνη Φυριππή.

Στις αφηγήσεις συμμετέχει και ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Λόγω των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και προκαθορισμένες. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, με δυνατότητα προκράτησης στο κιν. 6980 678974 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) [email protected].

H προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνει 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ