Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης στον Δήμο Μαρκοπούλου

Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης στον Δήμο Μαρκοπούλου

23.08.2021 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Περιβάλλον

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                               Μαρκόπουλο, 23/8/2021
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης στον Δήμο Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στο Πρόγραμμα «THE GREEN CITY» της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, προσφέροντας άμεσο κέρδος σε όλους τους πολίτες που ανακυκλώνουν!

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ηλεκτροφωτισμού Ιωάννης Αϊδινιώτης καλούν όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν το πρωτοποριακό Πρόγραμμα ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που τους ανταμείβει για την συμβολή τους στη μείωση των απορριμμάτων και της επιβάρυνσης στο περιβάλλον, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία της οικολογικής συνείδησης και τρόπου ζωής!

Ένα όχημα – Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης – θα σταθμεύει κάθε μήνα σε προκαθορισμένες ώρες, μέρες και τόπο, σε τρεις γειτονιές της πόλης μας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης και να εξαργυρώνουν μέσω προσφορών και εκπτώσεων σε συνεργαζόμενες με το Πρόγραμμα Επιχειρήσεις, ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε ανακυκλώσιμου υλικού που θα προσκομίζουν.

Η διαδικασία είναι εύκολη και διασκεδαστική! Κατεβάζεις τη δωρεάν εφαρμογή στο Google Play ή το App Store, ολοκληρώνεις την εγγραφή σου (διαθέσιμη και στο https://thegreencity.gr/register), ξεχωρίζεις τα απορρίμματά σου (χαρτί, χαρτόνι, πλαστικά, αλουμίνιο, ανοξείδωτα αντικείμενα, μεταλλικά αντικείμενα, γυαλί, βρώσιμα έλαια, ρούχα, υφάσματα), τα ανακυκλώνεις στο κοντινότερο Κινητό Πράσινο Σημείο και κερδίζεις προσφορές και εκπτώσεις!

Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα πρέπει να είναι κενά από τυχόν περιεχόμενα. Ιδανικά να έχουν καθαριστεί ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών, υγρών κ.α. Τα βρώσιμα έλαια και λίπη θα πρέπει να μεταφέρονται σε πλαστικά μπουκάλια ή δοχεία και έπειτα θα απορρίπτονται στο Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης. Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα μπορούν να είναι εκ των προτέρων διαχωρισμένα ανά είδος, είτε να πραγματοποιείται ο διαχωρισμός επιτόπου, με τη βοήθεια του προσωπικού.

Τα προκαθορισμένα σημεία που θα σταθμεύσει ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ,  το όχημα στον Δήμο μας, για να υποδεχτεί τα δικά σας υλικά ανακύκλωσης προς επιβράβευση, είναι: 

 

  • 1η στάση Πόρτο Ράφτη: Αρχή της Λεωφόρου Γρέγου  (Ανάμεσα στο «Σουβλάκι ο Αποστόλης» και το Super Market «Γέγος»)  9:30 -12:30

 

  • 2η στάση Μαρκόπουλο: 28ης Οκτωβρίου και Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη (Δίπλα στο Super Market «Σκλαβενίτης»)  13:00 – 14:30

 

  • 3η στάση Μαρκόπουλο: Λεωφόρος Αθηνών 14 (Κτελ)  14:50 – 15:40

 

Τα παραπάνω δρομολόγια και ώρες του Κινητού Πράσινου Σημείου Ανακύκλωσης είναι μόνιμα για τον Δήμο Μαρκοπούλου. Για τυχόν αλλαγές στον προγραμματισμό, θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

 

Το φυλλάδιο του Προγράμματος THE GREEN CITY για τους πολίτες:


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK