Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Αυγουστιάτικη πανσέληνος με τζαζ συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη, στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με τζαζ συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη, στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

11.08.2021 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 11/8/2021
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με τζαζ συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη, στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην τζαζ συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη, που θα πραγματοποιηθεί κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 και ώρα 9.00 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Στην εξαιρετικά ατμοσφαιρική αυτή συναυλία, ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας και συνθέτης, παρουσιάζει ένα απολαυστικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια της τζαζ και συνθέσεις από την βραβευμένη δισκογραφία του στην ιστορική εταιρεία της τζαζ Candid Records, με το κουαρτέτο του και καλεσμένη τη Νεφέλη Φασούλη στα φωνητικά.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης, που έχει χαρακτηριστεί από το BBC Music Magazine ως «το ελληνικό θαύμα στο σαξόφωνο που τιμάται ως ο Έλληνας θεός της μεταμοντέρνας έκφρασης – ραψωδικός στιλίστας τεράστιας δύναμης και εξουσίας», έχει ηχογραφήσει 5 βραβευμένα άλμπουμ για την Candid. Βραβεύτηκε από το BBC για το άλμπουμ του «Daedalus Project-Labyrinth», το οποίο έχει γίνει αντικείμενο έρευνας σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α., όπως το Yale, το Monmouth και το Columbia. Έχει παίξει σε όλο τον πλανήτη, με αξιοσημείωτα τα: Dizzy’ s Club στη Ν. Υόρκη, Birdland, Yale, Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Smithsonian στην Ουάσιγκτον, Jazz Showcase Chicago, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, London Jazz Festival στο Royal Festival Hall, Ronnie Scott’s κ.α.

Έχει διδάξει και παρουσιάσει σεμινάρια στα: Yale, Queens, Skidmore, Columbia, DePaul, Georgia Tech, RoyalAcademy Of Music, Paris Conservatoire, Singularity University, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Jazz αυτοσχεδιασμός και νέες τεχνολογίες» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως ερευνητής στην τζαζ και την τεχνητή νοημοσύνη, έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις για τον Δημόκριτο, IRCAM, Georgia Tech, Singularity University, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Παρουσίασε την έννοια της «Τζαζ Δημοκρατίας» ως πρεσβευτής πολιτισμού και ειρήνης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στις 30 Απριλίου 2018 στη Νέα Υόρκη, για τη διεθνή μέρα της τζαζ της UNESCO.

Μαζί του, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη Νεφέλη Φασούλη, η οποία στην ηλικία των 6 χρονών, ξεκίνησε σπουδές κλασικού βιολιού, έχει σπουδάσει στο τμήμα Swinging Jazz του ωδείου Atheneaum, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Jazz αυτοσχεδιασμός και νέες τεχνολογίες». Είναι μόνιμη συνεργάτης και μέλος της μπάντας του Φοίβου Δεληβοριά. Έχει συνευρεθεί δισκογραφικά με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και το Νίκο Πλατύρραχο και έχει συνεργαστεί με τους επιφανέστερους μουσικούς της τζαζ σκηνής της Αθήνας, όπως οι: Κωστής Χριστοδούλου, Σωτήρης Ντούβας, Μάκης Αμπλιανίτης, Σεραφείμ Μπέλος, Αντώνης Απέργης κ.α. Το επερχόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, σε στίχους και μουσική του Φοίβου Δεληβοριά.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τις περιορισμένες προκαθορισμένες θέσεις, λόγω των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό, η προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνει 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η απόφαση αλλαγής του χώρου της εκδήλωσης, από τον Ανεμόμυλο που ήταν αρχικά προγραμματισμένη, στο θέατρο Σάρας, είναι εναρμονισμένη με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (Α.Π. ΥΠΠΟΑ 356917/27.7.2021), που αποτρέπουν την διεξαγωγή εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, στους οποίους δεν είναι εφικτή η οριοθέτηση της εκδήλωσης και η τήρηση συγκεκριμένων κανόνων κατά την είσοδο, παραμονή και έξοδο των θεατών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»